artikel

Kantoormeubelen TM Collection door Geke Lensink en Jesse Visser

productnieuws

De TM collection is een collectie meubelen ontworpen en ontwikkeld door de jonge designers Geke Lensink en Jesse Visser. De serie bestaat uit een aantal tafels, stoelen en poefjes voor binnen en buiten en richt zich op kantoor- en horecaprojecten. De TM collection is licht van gewicht en onderscheidt zich door de glanzende afwerking op de zachte zitelementen.

Kantoormeubelen TM Collection door Geke Lensink en Jesse Visser

De Nederlandse ontwerpers Geke Lensink en Jesse Visser hebben de twee Big Mama-tafels uit de TM Collection ingezet in Loods 6 in Amsterdam. Zij werden gevraagd een nieuw interieurontwerp te maken voor Stichting Kunstwerk Loods 6, de beheerders voor de creatieve bedrijfspanden Loods 6 en Bonte Zwaan in Amsterdam.

 

 

Werkplekken

Visser en Lensink stripten de ruimte aan de noordzijde van de voormalige Passenger Terminal eerst om de karakteristieke betonnen constructie weer zichtbaar te maken. De 160 m2 is door een drie meter hoge kastenwand opgedeeld in een kantoordeel en een ontmoetingsplek.
De vier werkplekken bestaan uit de twee Big Mama tafels, die zijn aangepast tot een zogenaamde ‘office edition’. Hierdoor is het ophangen van de computer en het doorvoeren van de bekabelingen mogelijk. Ook de vergadertafel is een Big Mama.

Aankleding

De vloer is voorzien van een geweven vinyl tapijt van Bolon, dat zorgt voor een levendige reflectie. De kasten zijn bekleed met vilt van een warme grijstint. Hierdoor voldeed de kastenwand aan drie belangrijke eisen van de opdrachtgever: veel opbergruimte, akoestiek en een afgescheiden plek om te vergaderen. De kledinghaken van Droog Design dienen als deurknoppen en geven samen met de meubels van Kartell en de lampenkappen het interieur een eigentijds karakter.

 

Reageer op dit artikel