artikel

Bijzettafel Plet van Reinier de Jong

productnieuws

De salontafel Plet, een ontwerp van Reinier de Jong uit Rotterdam, bestaat volledig uit restmateriaal. Tachtig verschillende stroken plexiglas vormen samen het bijzondere, lichtdoorlatende blad. De stroken hebben verschillende diktes, kleuren en transparantiegraden, waarmee elke tafel uniek is.

Bijzettafel Plet van Reinier de Jong

Volgens Reinier de Jong zal in elke ruimte de tafel anders ogen, doordat het aanwezige licht er anders op en doorheen zal schijnen. Het blad lijkt net boven het eikenhouten onderstel te zweven.
Het eikenhout is afkomstig van een voormalig tafelblad. Hiervan zijn de sporen nog zichtbaar in het hout in de vorm van de multiplex verbindingsveren. Dit detail komt terug in de aluminium strook die het hout met het blad verbindt.

 

 

Reageer op dit artikel