artikel

Lamp Sakhaline van Ligne Roset door Nathalie Dewez

productnieuws

De Belgische ontwerper Nathalie Dewez staat bekend om haar innovatieve verlichtingsontwerpen. Dit jaar ontwikkelde zij de wandlampenserie Sakhaline voor Ligne Roset, dat de lamp presenteerde op de Salone del Mobile in Milaan.

Lamp Sakhaline van Ligne Roset door Nathalie Dewez

Met het ontwerp van Sakhaline wil Nathalie Dewez het koude en impopulaire imago van de TL-verlichting verbeteren. De wandlampen benadrukken door hun smalle vorm de lichtgevende lijn die een TL-buis creëert. De smalle TL-buizen zijn verborgen in gepoedercoate aluminium buizen, die met de laser zijn gesneden. De lampen zijn 12 bij 120 cm en hebben een lichtbron nodig van TL5-28 Watt. Sakhaline is geproduceerd door Ligne Roset.

In 2001 studeerde Dewez af aan de school voor Visuele Kunsten van La Cambre en daarna focuste zij zich vooral op het ontwerpen van verlichting. Haar kroonluchters, wandverlichting en staande lampen kenmerken zich door een vormentaal die tegelijkertijd streng en poëtisch is.

 

Reageer op dit artikel