artikel

Kast Amsterdam Armoire van Established & Sons door Scholten & Baijings

productnieuws

De Amsterdam Armoire van Scholten & Baijings is volgens Established & Sons een typisch Nederlands ontwerp, dat het Britse merk graag in de collectie wilde opnemen. De kast is oorspronkelijk gemaakt voor het Zuiderzee Museum in het kader van de installatie Truly Dutch.

De serie Truly Dutch bestaat uit vijf meubelstukken die een eigentijdse interpretatie vormen van vijf klassiekers uit de collectie van het Zuiderzee Museum. Het ontwerp van de Amsterdam Armoire is geïnspireerd op de traditionele Marker Kast. Op de binnenkant van de kastdeuren zijn foto’s van stillevens aangebracht, gemaakt door de Nederlandse fotografen Maurice Scheltens en Liesbeth Abbenes.

Het ontwerp van de kast is door Stefan Scholten en Carole Baijings enigszins aangepast om het gemakkelijker in grote oplagen te kunnen produceren. Zo zijn de kastdeuren dit keer vervaardigd van HPL-platen. De poten zijn van lichtroze handgeblazen glas en de planken en de lade zijn bedrukt met een geprint grid.

Reageer op dit artikel