artikel

Kantoorstoel Xair van Inaba door Ken Okuyama

productnieuws

Tijdens de Stockholm Furniture Fair toonde Inaba de luxe bureaustoel Xair. De stoel is het resultaat van de combinatie van Inaba’s technische vaardigheden, de Japanse productietraditie en de Europese innovatie in design. Xair is ontworpen door Ken Okuyama.

Kantoorstoel Xair van Inaba door Ken Okuyama

Met de stoel wil Inaba een nieuwe standaard introduceren in de combinatie van functionaliteit, comfort en esthetica voor de werkomgeving. Xair heeft een bijzondere luchtlendensteun en een robuust aluminium frame met een minimale structuur. De lendensteun geeft pneumatische stevigheid om het lumbale gebied te ondersteunen en vermindert de belasting op de wervelkolom. Xair biedt daarnaast een comfortabele ondersteuning voor elke houding. De rugleuning is bekleed met ademend mesh, dat zich aanpast aan de bewegingen van het lichaam.

De aanpassingsfuncties van Xair zijn geïntegreerd in de zitting van de stoel, door middel van een DTSL (Direct Touch Seating Lever). Door middel van deze hendels is de stoel volledig instelbaar.

Ken Okuyama is industrieel ontwerper van voornamelijk auto’s, zoals Ferrari, Maserati en Porsche. Ook het ontwerp van verschillende meubels, treinen en huishoudelijke apparaten staan op zijn naam. Xair is verkrijgbaar in allerlei kleuren en wordt geleverd door Plan@Office in Rotterdam.

Reageer op dit artikel