artikel

Tapijt Airmaster van Desso

productnieuws

Desso introduceert een nieuw type tapijt dat speciaal is ontworpen om de luchtkwaliteit in gebouwen te verbeteren. Hiermee reageert de tapijtfabrikant op het nieuws dat stofdeeltjes en fijnstof voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen en op de maatregel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om de luchtkwaliteit in scholen te verbeteren.

Tapijt Airmaster van Desso

Volgens Desso is het nieuwe type tapijt, AirMaster, acht keer effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en vier keer effectiever dan een standaard tapijt, bleek uit onderzoek van een onafhankelijk Duits testinstituut. Daarmee zorgt het voor een aanzienlijke verbetering van het binnenklimaat.

AirMaster is het afgelopen jaar ontwikkeld en is uitgebreid getest. DESSO biedt daardoor als enige producent ter wereld een product dat met een gouden logo is gecertificeerd door dit testinstituut, het GUI, wat inhoudt dat het tapijt meer dan 75% effectiever is in het vangen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren.

Reageer op dit artikel