artikel

Mucki van ClassiCon door Sergio Rodrigues

productnieuws

De Braziliaanse ontwerper Sergio Rodrigues (1927) heeft veel bijzonder meubilair gemaakt in zijn lange carrière, dat door ClassiCon wordt geproduceerd voor de Europese markt. Daaronder valt ook het meubel Mucki.

Mucki van ClassiCon door Sergio Rodrigues

Uit ontevredenheid met het bestaande meubilair in Brazilië, dat volgens hem geen Braziliaanse identiteit had, richtte de architect Sergio Rodrigues (1927) in de jaren vijftig Oca Industries op in Ipanema, Rio de Janeiro. Hij ontwierp meubels in traditionele materialen zoals leer, eucalyptus- en Jacarandahout.

Mucki is vervaardigd van massief Tauari-hout, dat blank is gebeitst. Dankzij de ongewone verhoudingen en de eenvoudige, maar verfijnde vorm, kan deze lange bank verschillende functies vervullen. Zo kan het een vrijstaande bank zijn, maar ook een salontafel.

Reageer op dit artikel