artikel

Koud gebogen isolatieglas

productnieuws

BRS introduceert Freeformglass van Triple Isolatieglas.

Koud gebogen isolatieglas

Freeformglass is koud gebogen glas dat is opgebouwd uit geharde ruiten en kunststoffolie. De ruiten kunnen op de bouwplaats bij omgevingstemperatuur over gekromde kozijnen worden gebogen. Doordat het glas gebogen is, heeft het een groter draagvermogen dan rechte beglazing. Dit vertaalt zich in een kleinere glasdikte en dus een lichtere constructie.

 

Ook ten opzichte van warm gebogen gelaagd glas is een winst te boeken: het koude buigen veroorzaakt een voorspanning in het glas die bij lichtstraten gunstig werkt tegen de neerwaartse belastingen. Ook hier kan zo met een kleinere glasdikte worden volstaan.


Freeformglass met zonnecellen

Zonwerend glas in het Jinso Paviljoen


Overkapping bij station Sloterdijk

Reageer op dit artikel