artikel

Vloerkleed Wood Rug van Established and Sons

productnieuws

Het werk van de Britse ontwerper Richard Woods is altijd herkenbaar aan de houtstructuren, die hij kopieert en in felle kleuren op allerlei voorwerpen aanbrengt. Dit jaar nam Established and Sons zijn vloerkleed Wood Rug op in de collectie en presenteerde dit op de Salone del Mobile in Milaan.

Vloerkleed Wood Rug van Established and Sons

Het gebruik van gestileerde en hyperrealistische ‘iconen’ van bekende patronen, zoals houten planken, is het handschrift van ontwerper Richard Woods. Voor het maken van de prints gebruikt hij vaak de traditionele druktechniek met houten blokken. De prints brengt hij aan op architectuur, interieurs en meubilair.

Samen met de creatieve directeur van Established and Sons, Sebastian Wrong, maakte Woods een uitgebreide serie kasten, genaamd WrongWoods. Dit jaar maakte hij een zachte uitvoering van zijn houtpatroon voor het Britse meubelmerk. De Wood Rug bestaat uit vierkante, gekleurde ‘houten’ delen, die samen een kleurrijk voerkleed vormen.

Reageer op dit artikel