artikel

Stoel Magic Hole van Kartell door Philippe Starck

productnieuws

Welcome black was het motto van de expositie die Kartell gaf op de Salone del Mobile in Milaan. Alle 16 nieuwe meubels zijn uitgevoerd in zwart, wat vrij verrassend is gezien de kleurrijke stoelen die het Italiaanse merk normaal gesproken produceert. Een van de nieuwe stoelen uit de collectie is Magic Hole door Philippe Starck.

Stoel Magic Hole van Kartell door Philippe Starck

Magic Hole is een nieuw trio rotatiegegoten zitmeubelen van polyethyleen, bestaande uit een tweezitsbank, een fauteuil en een rechte stoel. Philippe Starck gaf de ontwerpen een duidelijk silhouet, gladde oppervlakken die uitlopen in vriendelijke, ronde hoeken en ronde poten.
De serie dankt de naam aan de holte in de armleuningen, die oranje is gekleurd. Deze holte is niet alleen decoratief, maar kan ook dienen om tijdschriften of kranten in te stoppen. Het trio is verkrijgbaar in wit, grijs of zwart en de bank is 144 cm lang.

 

Kartell mikt met de serie Magic Hole op gebruik in tuinen of publieke ruimtes, want de stoelen zijn licht, weerbestendig en kunnen tegen een stootje.

Reageer op dit artikel