artikel

Tafel Ventura van Girsberger

productnieuws

Ventura is een tafel die de gebruiker de keuze biedt tussen twee tafelbladen: een van hout en een van linoleum of synthetische hars. Dieter Stierli, een van de vaste ontwerpers van het Zweedse meubelproducent Girsberger, ontwierp het ingenieuze draaisysteem van het blad.

Het ontwerp van Ventura maakt het mogelijk dat de gebruiker kan kiezen tussen een houten tafelblad of een van linoleum of synthetische hars, door simpelweg het blad te draaien. Zo kan de tafel voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het houten blad is bijvoorbeeld geschikt voor een diner, terwijl het linoleum blad een goede ondergrond biedt voor schrijfwerk of andere knutselactiviteiten.

Ontwerper Dieter Sterli, die al meer dan dertig jaar voor Girsberger werkt, koos een natuurlijke en eenvoudige vormgeving voor de tafel. Het blad van 35 mm dikte plus 2,5 mm oppervlak bestaat uit een honingraatstructuur, waardoor het licht is en gemakkelijk is om te draaien. Door het simpelweg een beetje op te lichten, wordt het blad uit het frame gelift. De randen van het blad zijn van hetzelfde hout als het houten blad.

Ventura kan worden geleverd met poten van hout of van roestvast staal, in een lengte van 220 of 240 cm en met een breedte van 95 cm. Het houten blad is leverbaar in verschillende afwerkingen: beuken-, essen-, eiken-, Amerikaans walnoot- en elmhout. De andere kant van het blad is bekleed met ecologisch verantwoord linoleum of met een plaat van kunsthars. Girsberger biedt dit blad in diverse kleuren aan.

Reageer op dit artikel