artikel

Stoelen 610 van Rolf Benz door Renzler Jahnz

productnieuws

Met de nieuwe, door het Designbureau Renzler Jahnz ontworpen stoel Rolf Benz 610 wordt de traditie van ’goed’ zitten voortgezet. De stoel kenmerkt zich door een markant ontwerp waarbij sterk wisselende bolle en holle lijnen de hoofdrol spelen.

Over het gebogen buizengestel dat naar keuze in glanzend chroom, mat chroom of zwart verchroomd kan worden uitgevoerd is door Rolf Benz een moderne, elastische ‘spanstof’ gespannen. Voor comfort is in de zitting een extra, zacht binnenwerk verwerkt.

De stoel is verkrijgbaar in 2 zithoogtes: 46 en 48 cm, met of zonder armleuning en het onderstel is er in 3 varianten: glanzend chroom, matchroom of zwart verchroomd. Het meubel is leverbaar als freischwinger of met vier poten.

Spanstof heeft de toekomst

De serie is te bekleden in de stof Formtex in 4 kleuren, een spanstof. Volgens Rolf Benz zijn volgens het spanstofprocédé vervaardigde textiele bekledingen de toekomst. Als basismateriaal voor de nieuwe bekledingen is gekozen voor een beproefd, robuust polyester-garen (Trevira).

De optimale aanpassing aan de contouren ontstaat door het in juiste mate hechter of losser maken van het weefsel gedurende het weefproces. Reeds bij de vervaardiging wordt rekening gehouden met de beoogde vorm: het computergestuurde ‘driedimensionale weven’ zorgt voor textiele bekledingen met uitstekende eigenschappen en de hoogste kwaliteit in comfort en duurzaamheid.

Bekledingen uit spanstof van deze onderhoudsvriendelijke vezel bieden vele voordelen: ze zijn luchtdoorlatend, vuilafstotend, vormvast, wrijf- en lichtecht en extreem slijtvast. Hiermee worden uiterst bruikbare gestoffeerde meubelen gemaakt, die zeer duurzaam en hoogst comfortabel zijn. Spanstofbekledingen hebben een hoogwaardig oppervlak dat zacht glanst en prettig aanvoelt.

 

Reageer op dit artikel