artikel

Keukenmengkranen Red en Blue van Grohe

productnieuws

Grohe introduceert binnenkort Blue, een moderne keukenmengkraan die in combinatie met een revolutionair filter water laat smaken als mineraalwater. De kraan filtert het water net als een natuurlijke waterbron in vier stappen. Daarnaast levert Grohe onder de naam Red twee keukenkranen waar kokend heet water uit te tappen is.

Keukenmengkranen Red en Blue van Grohe

De keukenkraan Red Mono is te gebruiken naast een reguliere keukenkraan. De tweede variant, de Red Duo, is één kraan waarmee de gebruiker zowel koud, warm als kokend heet water kan tappen. Dit levert een flinke besparing van de werkbladruimte op. Beide varianten beschikken over een geïsoleerde uitloop waardoor de kraan zelf niet warmer wordt dan de gekozen mengwater temperatuur.
De CoolTouch-technologie voorkomt dat de uitloop van de kraan door het kokend hete water te heet wordt. Voor de veiligheid is het kokend hete water alleen te gebruiken door middel van een trek-draai bedieningsgreep. Deze beweging kunnen kleine kinderen niet maken. De Red-varianten zijn te gebruiken in combinatie met een boiler die dezelfde naam draagt. Voor deze boiler is alleen een koudwaterleiding in de keuken nodig. De boiler levert 6 liter water per minuut van 105 graden tot 15 liter van 50 graden per minuut.

 Grohe Red keukenmengkraan

Bronwater uit de kraan

De keukenmengkraan heeft twee gescheiden leidingen in de uitloop; één voor het normale mengwater en één voor het gefilterde water. Het filter is 6 maanden houdbaar en is goed voor maar liefst 500 liter gefilterd drinkwater. De Blue starterkit bestaat uit drie onderdelen; het filter, de keukenmengkraan en de karaf. Het filter verwijdert metalen, vuil, chemicaliën en restdeeltjes uit het water die de smaak en geur beïnvloeden. De led-indicaties op de kraan geven de capaciteit van het filter aan. Het water komt uit de kraan die twee aparte uitlopen heeft; één voor het normale koude en warme mengwater en één voor het gefilterde water.

 

Reageer op dit artikel