artikel

Tafel Nomad van Arco door Jorre van Ast

productnieuws

Het eerste ontwerp van Jorre van Ast voor Arco is een demontabele lichtgewicht tafel. Een rank en handig meubel, waar de poten uit te schroeven zijn. Daar waar andere tafels meestal zijn geconstrueerd met behulp van metalen onderdelen, is dit meubel enkel en alleen uit hout gemaakt

Diverse soorten hout, elk met hun specifieke eigenschap en kwaliteit, zijn gecombineerd tot de combinatie van stijfheid en een laag gewicht was bereikt. Het tafelblad is opgebouwd als een driedimensionale sandwich met een kern uit honingraat, balsahout en dun plaatmateriaal van populierenhout. De poten zijn gemaakt van massief essen.

 

Driedimensionaal fineer

Het vernuft zit subtiel verwerkt aan de onderzijde van het blad. In het midden heeft het tafelblad een dikte van 68 mm, die in een vloeiende lijn uitloopt naar slechts 10 mm aan de randen. Hierdoor heeft de tafel voldoende stabiliteit en toch een ragdunne verschijning.
Het gehele blad is afgewerkt met eikenfineer. Aan de onderzijde is het fineer drie-dimensionaal over de glooiing verwerkt met behulp van 3D-fineer. De dikte van het blad geeft ruimte voor houten schroefdraden, waarin de poten eenvoudig worden vastgedraaid. Om de poten voldoende grip te geven zijn ze achtkantig van vorm: een functioneel en tegelijkertijd decoratief element.

 

Reageer op dit artikel