artikel

Stoelen Lancaster van Emeco door Michael Young

productnieuws

Emeco, het Amerikaanse bedrijf dat bekend staat om haar aluminium stoelen, zal in april op de Salone del Mobile in Milaan een nieuwe collectie presenteren van de Britse ontwerper Michael Young. Daarin zijn aluminium en hout met elkaar gecombineerd.

De collectie stapelbare stoelen, barkrukken en tafels die Young ontwierp zijn het resultaat van zijn zoektocht naar de combinatiemogelijkheden van aluminium met andere materialen. Young koos voor hout omdat dit net als aluminium mooier wordt naarmate de jaren verstrijken. Daarbij geeft hout een zachter uiterlijk aan de meubels terwijl het aluminium duidelijk maakt dat het een product van Emeco is.

De stoelen hebben een gegoten aluminium zitting en essenhouten poten.

De collectie heet Lancaster, naar het bedrijf in de gelijknamige Amerikaanse staat, die de houten onderdelen van de serie maakt. De collectie wordt dus niet in zijn geheel gegoten maar uit verschillende onderdelen samengesteld. Daardoor hebben de meubels een strak en gedetailleerd uiterlijk en kunnen ze ook buiten worden gebruikt.

De stoelen uit de serie hebben een gegoten aluminium zitting en rugleuning, die kan worden afgewerkt in donker geanodiseerd, helder geanodiseerd of glanzend gepolijst aluminium. De houten poten zijn verkrijgbaar in massief essenhout en in geïmpregneerd essenhout voor gebruik buitenshuis.

Emeco werd opgericht in 1944 om aluminium stoelen te maken voor de Amerikaanse marine en switchte na 1998, dankzij de hulp van ontwerper Philippe Starck, naar de productie van meubelen voor particulieren en projecten.

Reageer op dit artikel