artikel

Stiletto en Barbasso van Indera

productnieuws

De Belgische designmeubelproducent Indera presenteerde tijdens de IMM in Keulen twee nieuwe ontwerpen. Van Bart Vos is de bank Stiletto, die zijn naam dankt aan de slanke poten, en Bram Boo leverde de set bijzettafels Barbasso.

De robuuste bank Stiletto, ontworpen door Bart Vos voor het Belgische merk Indera, bestaat uit een strak vormgegeven basiselement, aangevuld met gestoffeerde rug- en armdelen waaraan nonchalant gestoffeerde donzen kussens zijn geritst. De ogenschijnlijk losse kussens zijn in werkelijkheid een vast onderdeel van de bank. Bijzonder detail is de slanke poot, die is geïnspireerd op de stilettohak, waardoor de bank lijkt te zweven. Alle onderdelen zijn in dezelfde of in verschillende stoffen en kleuren uit te voeren. De Stiletto is eveneens verkrijgbaar als fauteuil (in verschillende breedtes voor man en vrouw), hoekbank, chaise longue of love seat.

 Bank Stiletto rust op slanke poten, die door te draaien te verhogen of te verlagen zijn.

Bram Boo, een jonge ontwerper uit België, ontwierp Barbasso, een set ronde bijzettafels. De ronde vorm creëert een spannend contrast met de strakke, hoekige structuur van de meeste sofa’s. Door toevoeging van een bijkomend tafelblad, voor extra opbergruimte, en speelse asymmetrische poten, vormen deze tafeltjes de perfecte fusie tussen functie, humor en fantasie.

 Tussen de twee bladen van de Barbasso bijzettafel zijn tijdschriften op te bergen.

 

Reageer op dit artikel