artikel

Shadows on the wall van BN Wallcoverings

productnieuws

Shadows on the Wall is de nieuwe collectie wandbekleding van BN Wallcoverings. Annet van Egmond, van het ontwerpersduo Brand van Egmond, ontwierp de vijftien patronen in verschillende kleurcombinaties.

De serie is opgebouwd rondom de thema’s modieus, sensueel en romantisch. De wandbekledingen uit Shadows on the Wall zijn volgens Annet van Egmond als een warme deken aan de muur. De bekleding is opgebouwd uit verschillende lagen waarop oude en nieuwe technieken zijn toegepast zoals diepdrukken, zeefdrukken en prentwalsen, laag over laag. Het nodigt uit om aangeraakt te worden.

De modieuze variant verwijst naar Coco Chanel. Haar parels zijn verwerkt in de patronen en de rokerige ambiance van weleer is vertegenwoordigd door de op Chesterfieldbanken geïnspireerde wandbekleding. In het romantische thema vinden we rozen op vele manieren verwerkt in de designs; gebaseerd op oude borduurtechnieken en Engelse papiercollecties maar ook juist in moderne grove pixels. In de sensuele decors zijn onderdelen van klassieke korsetten en fijne kanten prints terug te vinden.

De wandbekleding van BN Wallcoverings is door de vinylbasis stoot- en krasvast en zelfs afwasbaar. De rollen zijn 53 cm breed en 10,05 meter lang.

 

Reageer op dit artikel