artikel

Keuken Starck by Warendorf

productnieuws

Het nieuwe keukenconcept Starck by Warendorf vermengt functies uit de woonkamer met die van de keuken. Warendorf, de nieuwe naam van Miele keukens, vroeg Philippe Starck voor het ontwerp van deze collectie.

Keuken Starck by Warendorf

“Een huis is liefde, liefde is vuur en vuur is het middelpunt van het huis”, aldus Philippe Starck over het ontwerp van zijn keukenconcept Starck by Warendorf. In deze serie integreert hij elementen van de huiskamer in de keuken. Daarmee speelt de Franse ontwerper in op de ontwikkeling dat de keuken het middelpunt van het huis is geworden. Woonkamer en keuken lopen steeds vaker in elkaar over en dat stelt eisen aan de esthetiek van de hedendaagse keuken.

Aangezien de keuken zich vaak middenin de woning bevindt en zonder wanden overloopt in de woonkamer, dient er zo weinig mogelijk apparatuur in de keukens zichtbaar te zijn. Koffiemachines, waterkokers, afzuigkappen, koelkasten en vriezers gaan tegenwoordig schuil achter strakke, greeploze fronten. Als er nog bedieningsknoppen nodig zijn, zijn deze vervangen door touch screens en na gebruik zijn alle elementen eenvoudigweg in te klappen.

Keuken Duality van Starck by Warendorf

Een goed voorbeeld daarvan is de keuken Library, waarin de sfeer van een bibliotheek wordt opgeroepen doordat het keukenmeubel is voorzien van boekenplanken, compleet met ladder. Aan het compacte keukenblok van Primary zijn schemerlampen toegevoegd, die de keuken een barokke uitstraling geven.

Keuken Library van Starck by Warendorf

Starck brengt in multifunctionele, vrijstaande kasten, genaamd Towers, apparatuur en opbergruimte onder, en ontwierp hoge tafels met barkrukken, waarmee hij inspeelt op de veranderde tijden waarop maaltijden worden gebruikt.

 Opbergelementen Tower van Starck by Warendorf

Reageer op dit artikel