artikel

Kast Reef van Interlübke door neuland industriedesign

productnieuws

De ontwerpers Eva Paster en Michael Geldmacher van neuland industriedesign maakten voor het Duitse meubelmerk Interlübke de garderobekast Reef. Het uitgangspunt was een combinatie van beeldhouwkunst en meubilair te maken, met als resultaat een spannend reliëf in de slaapkamer dat een bijzonder licht- en schaduwspel veroorzaakt.

Kast Reef van Interlübke door neuland industriedesign

Het radicale uiterlijk van Reef komt voort uit het samenspel van verplaatsbare elementen. Volume, ordening en afmetingen van de systeemelementen komen overeen met de ontworpen functies, de totale opbouw levert een visueel aantrekkelijk reliëfbeeld.

Bij een kledingkastsysteem variëren de dieptes tussen de 42 en 61 cm. Reef voegt daar nog een open te klappen element aan toe, die er als een dekenkist voor kan worden geplaatst. Van stropdashouder tot schuiflade, Reef bevat het allemaal. De basisstructur bestaat uit een neutraal element met een diepte van 63 cm. Uitgaand van dit element kan er naar links of naar rechts verder worden gebouwd. De kast is standaard leverbaar in wit, maar is ook in andere kleuren uit te voeren.

Garderobekast Reef van Interlübke

Reageer op dit artikel