artikel

Bankstel Jalis van COR

productnieuws

Jalis is het Arabische woord voor ontspannen communicatie. Dit is het uitgangspunt van het gelijknamige bankstel dat ontwerpstudio Jehs + Laub uit Stuttgart ontwierp voor het Duitse meubelmerk COR. Een verzameling van zachte kussens met een diepe zit en een bijzondere stoffering biedt de gebruiker comfort in alle omstandigheden.

Bankstel Jalis van COR

De zitmodules kunnen op verschillende onderstellen worden gezet, met of zonder geïntegreerde bijzettafels, en zijn tot alle mogelijke lengtes uit te breiden.

 Jalis van COR door Jehs + Laub

Bijzonder aan het bankstel is de bekleding met verfijnde, zachte Merino-wol Patio, afkomstig van de Duitse textielfabriek Rohi, die exclusief is ontwikkeld voor de Jalis. Deze bekleding zorgt voor bijzonder veel comfort en voor stevigheid. In de stof zijn patronen geweven. Dit patroon is gebaseerd op Oriëntaalse ornamenten die het concept, rusten op kussens, vertalen naar textielontwerp, terwijl ze daar tegelijkertijd een hedendaagse interpretatie van geven.

De stof is het resultaat van een complex weefproces, dat het herhaalde patroon direct in de stof vangt. Het effect hiervan is dat afhankelijk van de zichthoek en de inval van licht, de interactie tussen de ornamenten verandert en de stof bijna driedimensionaal lijkt.
Dit is ontstaan na langdurig experimenteren, waarbij meer dan zeshonderd kleurencombinaties werden verweven in drie stoffen.

Jalis van COR door Jehs + Laub

Reageer op dit artikel