artikel

Bankstel C 070 van Artifort door Kho Liang Ie

productnieuws

Artifort heeft het bankstel C 070, in 1964 ontworpen door Kho Liang Ie, opnieuw in productie genomen. Het meubel wordt gekenmerkt door strakke lijnen met als enig decoratief element de stijlvolle rij knopen die de rugleuning siert.

Bankstel C 070 van Artifort door Kho Liang Ie

Met de ietwat hoge en niet te diepe zit is de C070 een alternatief voor de lage, zachte loungebanken die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. De bank is leverbaar in verschillende afmetingen en met en zonder armleuningen.

 Bankstel C 070 van Artifort door Kho Liang Ie

Kho Liang Ie was sinds 1985 de esthetisch adviseur, oftewel art director, van Artifort. Door zijn inbreng verschoof de oriëntatie van Artifort van binnen- naar buitenland. le trekt buitenlandse ontwerpers aan zoals Pierre Paulin en Geoffrey Harcourt en daarmee is zijn invloed op het Nederlandse meubelmerk tot op de dag van vandaag zichtbaar.
Als interieurontwerper verwerft Kho Liang le tevens naam met zijn ontwerp voor Schiphol in de jaren zestig. le overleed op 1 januari 1975.

Reageer op dit artikel