artikel

Van aken architecten

Portfolio

Bedrijfsprofiel Betrouwbare partner In 1979 is van aken architecten opgericht. Sindsdien heeft zij al heel wat ambities waargemaakt in heel Nederland. De creativiteit van VAA. gaat daarbij altijd verder dan alleen het ontwerp. Met een  vindingrijke en pragmatische instelling kijkt zij verder dan de ontwerpfase. VAA. levert dan ook een totaalconcept van ontwerp tot oplevering. […]

Bedrijfsprofiel

Betrouwbare partner
In 1979 is van aken architecten opgericht. Sindsdien heeft zij al heel wat ambities waargemaakt in heel Nederland. De creativiteit van VAA. gaat daarbij altijd verder dan alleen het ontwerp. Met een  vindingrijke en pragmatische instelling kijkt zij verder dan de ontwerpfase. VAA. levert dan ook een totaalconcept van ontwerp tot oplevering. Dat komt uiteindelijk ten goede aan het hele bouwproces. Samen met de hoogstaande kennis en expertise van de medewerkers zorgt dat ervoor dat VAA. een betrouwbare partner is.

Visie
Van aken architecten is ervan overtuigd dat bij een goed ontwerp de eindgebruiker centraal staat. In de projecten van VAA. komt deze visie op architectuur duidelijk naar voren. Elk ontwerp stimuleert de gebruiker om het gebouw optimaal te benutten. En het gebouw is altijd in harmonie met de omgeving waarin het wordt neergezet. Van aken architecten zoekt dus altijd naar de juiste balans tussen creatieve ideeën, vernieuwende ontwerpen en innovatieve materialen.

Ambities
Ambities kunnen hoogdravend of bescheiden zijn. Idealistisch of realistisch. Gericht op esthetiek of functionaliteit. Op een snelle realisatie of op kostenbeheersing. Zowel opdrachtgevers als VAA. hebben ambities. In alle soorten en maten. Of het nu gaat om kleinschalige woningbouw of een stedenbouwkundig project. De kunst is om ambities waar te maken, zonder compromissen. Bij van aken architecten zijn ambities de drijfveer bij alles wat het bureau doet. Zij laat zien dat ogenschijnlijk tegenstrijdige ambities prima samengaan. Dat een vernieuwend ontwerp ook optimaal gebruiksvriendelijk kan zijn.

VAA. architecten van ambities

Contactegevens
Stratumsedijk
5611 NE Eindhoven

T: 040-2163311
F: 040-2163399
Email: info@vanakenarchitecten.nl

http://www.vanakenarchitecten.nl

Bureauinformatie
Omvang: 50 t/m 249 werknemers
Werkgebied: Architectuur
Nominaties: Twee projecten op shortlist Hedy d’Ancona prijs voor excellente zorgarchitectuur (2010), 2e prijs verkiezing ‘Mooiste warehouse’ van Nieuwsblad Transport (2009), vier nominaties voor Welstandsprijs Noord-Brabant, winnaar in de categorie particuliere woningbouw (2008), eervolle vermelding Architectuurprijs Weert (2005), publieksprijs Dirk Roosenburgprijs Eindhoven (2005), nominatie Staalprijs (2004), 2e prijs Zorgzame architectuur uitgeschreven door College bouw ziekenhuisvoorzieningen (2003), Architectuur-en publieksprijs gemeente Weert (2002), Architectuurprijs gemeente Eindhoven (1993).
Lidmaatschappen: BNA

Reageer op dit artikel