artikel

Knevel Architecten

Portfolio

Bedrijfsprofiel Knevel Architecten werd opgericht in 1988, is gevestigd aan de Schakelstraat in Amsterdam, en heeft een bezetting van gemiddeld vijftien medewerkers. Naast nieuwbouwprojecten in woning- en utiliteitsbouw zijn in de afgelopen jaren diverse projecten in de sectoren retail en zorg gerealiseerd. Het bureau ontwerpt over een grote breedte van het vakgebied: van haalbaarheidsstudie in […]

Bedrijfsprofiel
Knevel Architecten werd opgericht in 1988, is gevestigd aan de Schakelstraat in Amsterdam, en heeft een bezetting van gemiddeld vijftien medewerkers. Naast nieuwbouwprojecten in woning- en utiliteitsbouw zijn in de afgelopen jaren diverse projecten in de sectoren retail en zorg gerealiseerd. Het bureau ontwerpt over een grote breedte van het vakgebied: van haalbaarheidsstudie in complexe stedelijke situatie tot detaillering van het interieur.

Opvatting
Het architectonisch ontwerp wordt opgevat als schakel tussen de grotere schaal van de stedenbouwkundige of landschappelijke omgeving en de kleinere maat van de individuele ruimte.
Hierbij wordt binnen de grenzen van de rationele bouwpraktijk, het programma van eisen ontwikkeld tot een product dat een synthese vormt van enerzijds de objectieve wereld van doelmatigheid, productie en techniek, met anderzijds de subjectieve wereld van de denkende en voelende mens.

Werkwijze
Naast visualisering van het ontwerp en intensief overleg met opdrachtgever en overheden besteedt het bureau met nadruk aandacht aan detaillering van de bouwkundige onderdelen en begeleiding van het bouwproces.

Contactegevens
Schakelstraat
1014 AW Amsterdam

T: 020-6812478
F: 020-6824919
Email: info@knevelarchitecten.nl

http://www.knevelarchitecten.nl

Bureauinformatie
Omvang: 10 t/m 49 werknemers

Reageer op dit artikel