artikel

FARO architecten

Portfolio

Bedrijfsprofiel FARO architectuur en research legt zich toe om complexe programma’s en situaties op duurzame wijze vorm te geven in heldere projecten met een sterke identiteit. Het werk van FARO baseert zich op een grote maatschappelijke betrokkenheid. Deze betrokkenheid uit zich zowel in werkwijze als in het gebouwde resultaat. Sociaal, ecologisch en architectonisch zijn de […]

Bedrijfsprofiel

FARO architectuur en research legt zich toe om complexe programma’s en situaties op duurzame wijze vorm te geven in heldere projecten met een sterke identiteit. Het werk van FARO baseert zich op een grote maatschappelijke betrokkenheid. Deze betrokkenheid uit zich zowel in werkwijze als in het gebouwde resultaat. Sociaal, ecologisch en architectonisch zijn de trefwoorden.

Voor wie doe je het eigenlijk en, gelukkig steeds vaker, mét wie? De mens staat centraal. We bouwen in de context van de omgeving en in samenhang met de maatschappij die ons omringt. We bouwen met stadsbewoners, voor kinderen, in dorpen, langs het water of in het bos.  We zoeken draagvlak, de resultaten van ons werk zijn immers voor iedereen. Bruikbaar, prettig, toegankelijk en begrijpelijk.

FARO heeft een research afdeling die zich specifiek bezighoudt met onderzoek op vele gebieden. Zo hebben wij de architectuursmaaktest gedaan die het veronderstelde verschil in smaak tussen de leek en de architect moest bloot leggen. Momenteel doen we ook een onderzoek naar groene woonmilieus. Daarnaast worden er veel stedenbouwkundige plannen gemaakt. De research afdeling onderzoekt ook hoe wij in deze tijd tegen de grote komende renovatiegolf aan moeten kijken; welke stappen en ingrepen zijn het meest effectief en rendabel over een langere periode. Een veel praktischer onderdeel van deze afdeling is het onderzoek naar energiezuinige gebouwen.

Contactegevens
Lisserweg
2165 AS Lisserbroek

T: 0252-414777
F: 0252 415 812
Email: info@faro.nl

http://www.faro.nl/

Bureauinformatie
Omvang: 10 t/m 49 werknemers
Werkgebied: Architectuur

Reageer op dit artikel