artikel

Braaksma & Roos Architectenbureau

Portfolio

Bedrijfsprofiel Braaksma & Roos Architectenbureau is gespecialiseerd in herontwikkeling. De expertise omvat nieuwbouw op historische locaties, en herontwikkeling en restauratie van monumentale gebouwen. Het bureau is in 1981 opgericht en heeft ruime ervaring met grote en kleine projecten. Bekendheid werd verworven met complexe (nieuw)bouwopdrachten: Gemeentemuseum, hoofdkantoor Shell International BV, Panorama Mesdag (Den Haag), Westergasfabriek (Amsterdam), […]

Bedrijfsprofiel

Braaksma & Roos Architectenbureau is gespecialiseerd in herontwikkeling. De expertise omvat nieuwbouw op historische locaties, en herontwikkeling en restauratie van monumentale gebouwen. Het bureau is in 1981 opgericht en heeft ruime ervaring met grote en kleine projecten.

Bekendheid werd verworven met complexe (nieuw)bouwopdrachten: Gemeentemuseum, hoofdkantoor Shell International BV, Panorama Mesdag (Den Haag), Westergasfabriek (Amsterdam), Vitra (Ouderkerk aan de Amstel) en de tijdelijke huisvesting van TU Bouwkunde (Delft).

Braaksma & Roos Architectenbureau levert creatief maatwerk: de architectuur wordt ontwikkeld vanuit de individuele opdracht. Wensen van opdrachtgevers worden vertaald in haalbare bouwplannen, waarbij recht wordt gedaan aan de genius loci, de eigenheid van de bouwlocatie. Dit kan leiden tot eigentijdse pregnante ontwerpen of onzichtbaar restaureren; uiteraard ook afhankelijk van de opgave. In alle gevallen gaat het om weloverwogen keuzes. Het vakmanschap van de architect, materiaalgebruik en detaillering, en niet in de laatste plaats een goede budget- en planningbeheersing garanderen de kwaliteit.

Braaksma & Roos Architectenbureau kan de wensen van opdrachtgevers realiseren en tegelijkertijd het architectonisch erfgoed respecteren, ook in een wirwar van bouweisen, wetgeving, politieke issues en belangengroeperingen.

Contactegevens
Toussaintkade
2513 CL Den Haag

T: 070-3615363
F: 070-3615584
Email: info@braaksma-roos.nl

http://www.braaksma-roos.nl

Bureauinformatie
Omvang: 10 t/m 49 werknemers
Werkgebied: Architectuur
Oprichting: 1981
Nominaties: Berlage prijs 1998: restauratie Haags Gemeente Museum

Reageer op dit artikel