Kwetsbaarheid - Domstate in Utrecht door Diederendirrix en Van Eijk & Van der Lubbe
Diederendirrix en Van Eijk & Van der Lubbe ontwierpen zorghotel Domstate in Utrecht. In het gebouw komen de functie van hotel en zorginstelling samen.
Diederendirrix keek voor de uitbreiding van het Van Gogh Village Museum (voormalig Vincentre) in Nuenen meer dan ooit naar de context. Het gelaagde ontwerp refereert op allerlei manieren naar het leven en werk van 'boerenschilder' Vincent van Gogh in zijn Brabantse periode. Het interieurontwerp van het museum is van Van Eijk & Van der Lubbe.
Diederendirrix en Van Eijk & Van der Lubbe ontwierpen zorghotel Domstate in Utrecht. In het gebouw komen de functie van hotel en zorginstelling samen.
Door Afke Laarakker - Diederendirrix en Van Eijk & Van der Lubbe werkten samen aan de opdracht voor Zorghotel Domstate. Het was voor beide architecten het eerste project met een zorgfunctie.
Door Afke Laarakker - Architect diederendirrix en interieurarchitect Van Eijk & Van der Lubbe werkten samen aan het ontwerp voor Zorghotel Domstate in Utrecht. Het gebouw is in de jaren 70 gebouwd als revalidatiecentrum, daarna in gebruik geweest als appartementencomplex en nu getransformeerd tot zorghotel. In het gebouw kunnen mensen herstellen van een operatie, maar ook overnachten wanneer zij bijvoorbeeld een weekendje weg willen en zorg nodig hebben.
Na de vernieuwing van de studiezalen en de publieksruimten in 2013, mocht Van Eijk & Van der Lubbe nu het entreegebied aanpakken. Open, uitnodigend, levendig; van archiveren naar presenteren, van conserveren naar informeren. Samen met diederendirrix architecten zijn de ruimtelijke ingrepen tot stand gekomen.
In Heerlen is een kantoorgebouw uit 1977 gerenoveerd tot broedplaats voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. De karakteristieke betonstructuur van het voormalige ABP pand is de basis voor het ontwerp. In het nieuwe interieur komen de schuine lijnen uit de gevel en de zandlopervormige kolommen komen terug. De eerste twee verdiepingen zijn omgevormd tot community floor, waar start-ups, bedrijven en een wetenschappelijk instituut elkaar treffen.
In het nieuwe hoofdkantoor van Woonbedrijf zijn vier voormalige locaties onder één dak gebracht. Het is volledig ingericht op flexwerken, niemand nog een eigen werkplek. Voor de inrichting inventariseerde Van Eijk en Van der Lubbe alle functies van het gebouw en de intensiteit van het gebruik. Op basis van grondtekeningen van architect Bert Spierings ontwierp het bureau een interieur dat op elke verdieping berekend is op alle denkbare activiteiten.