nieuws

Video nominaties ARC19 Meubel Award

Interieur

Video nominaties ARC19 Meubel Award
Laminated coffee table, top view. Foto: Studio Jeroen Wand

Tijdens de ARC19 Award uitreiking op 7 november in Amsterdam werden video’s vertoond waarin de genomineerde projecten door de makers werden toegelicht.

In de video met de genomineerden van de ARC19 Meubel Award vertellen Blossom Architecture, Studio Boris Maas en Studio Jeroen Wand over respectievelijk de duurzame meubellijn CirKo, The urge to sit dry en de Laminated Coffee Table.

De jury, onder leiding van Richard Hutten, selecteerde de Laminated Coffee Table van Jeroen Wand als winnaar van de ARC19 Meubel Award. Volgens de jury is de tafel ‘meer dan een object. Het draagt emotie over en heeft een hoge bewaarwaarde. Daarnaast is het ontwerp geschikt voor meervoudige oplossingen, een must bij duurzaamheid’

Bekijk onderstaand de video

Bekijk de winnaar en de genomineerde projecten

ARC19: Laminated Coffee Table – Studio Jeroen Wand

Laminated Coffee Table – Studio Jeroen Wand

Een tafel die tot de verbeelding spreekt, ontstaan vanuit een innovatieve combinatie van techniek en materiaal. Rest-stukken fineer uit de industrie worden toegepast in een nieuwe, ongebruikelijke composities waardoor prachtige, unieke motieven ontstaan. Met een speciale vacuümtechniek is een simpel productieproces opgezet die het mogelijk maakt om vorm en materiaal telkens op een nieuwe manier aan elkaar te verbinden.

 

ARC19: Duurzame meubellijn Cirko – Blossom Architecture

Duurzame meubellijn Cirko – Blossom Architecture

Blossom Architecture introduceert CirKo, een duurzame meubellijn die is opgebouwd uit bestaande materialen en die zonder afval te produceren wordt gemaakt. CirKo is een serie van tafels, stoelen, krukjes en scheidingswanden gemaakt van kartonnen kokers, Zwols hout en een circulaire assemblage. Op deze manier zorgen we met elkaar dat er geen grondstoffen worden verspild en maken de wereld een beetje beter.

 

ARC19: The Urge to Sit Dry – Studio Boris Maas

The Urge to Sit Dry – Studio Boris Maas

Hoe maak ik andere bewust van klimaatverandering? Hoe maken we elkaar bewust van klimaatverandering? Met dit werk wil ik tot de verbeelding spreken en het gevoel mee geven van de dreigende en kwetsbare situatie waar we ons in bevinden. Voor mij is het belangrijk om te spreken over klimaatverandering. En werk te maken dat tot de verbeelding spreekt en aanstoot geeft tot handellen. Hiermee als jonge ontwerper bij te dragen aan een betere wereld.

 

 

 

Reageer op dit artikel