nieuws

Zojuist verschenen: Monografie Interieur Zorg en Revalidatie

Interieur

Zojuist verschenen: Monografie Interieur Zorg en Revalidatie

De monografie interieur is verschenen, het thema van deze editie is architectuur voor de zorg, en in het bijzonder voor projecten die zijn toegespitst op revalidatie. Een vijftal gebouwen wordt besproken waarin bewust of onbewust gebruik wordt gemaakt van Evidence Based Design en zo positief bijdragen aan het genezingsproces.

Een belangrijke reden om aandacht te besteden aan het thema Zorg en Revalidatie is dat het aandeel patiënten in de Nederlandse bevolking de komende jaren zal toenemen. We bespreken een aantal gebouwen waarin herstellende patiënten kunnen verblijven. Er is door de architecten duidelijk aandacht besteed aan de resultaten van Evidence Based Design. Daglicht, ventilatie en uitzicht zijn leidende thema’s in de projecten.

Josefhof door Dietger Wissounig Architekten. beeld Paul Ott

Besproken worden woonzorgcentrum Allévo in Zierikzee door Gortemaker Feenstra, revalidatiecentrum Sint Maartenskliniek in Nijmegen door EGM en Zorghotel Domstate in Utrecht door Diederendirrix. Uit het archief komt een artikel over revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem. Het werd in 2010 opgeleverd en is ontworpen door Koen van Velsen. En als laatste is er buitenlands project voor preventieve zorgkennis aan de monografie toegevoegd: gezondheidscentrum Josefhof is gerealiseerd in het Oostenrijkse Graz en is ontworpen door Dietger Wissounig Architekten.

Ga direct naar de monografie > 

Groot Klimmendaal in Arnhem door Koen van Velsen. beeld Rene de Wit

Groot Klimmendaal in Arnhem door Koen van Velsen. beeld Rene de Wit

Magazine en monografie

Sinds 2018 verschijnt de magazine van de Architect vier keer per jaar. In deze dubbeldikke uitgaven laten we zien hoe projecten tot stand zijn gekomen, op welke wijze het ontwerp is gemaakt en hoe dit technisch is uitgevoerd. Met deze projecten willen we je inspiratie, inzicht en vooral kennis bieden.

De monografieën zorgen voor thematische verbreding. In iedere monografie wordt een project uit het magazine gekoppeld aan vier tot vijf andere projecten. Per vakgebied staat zodoende een specifiek oeuvre of onderwerp centraal. Voor onze abonnees zijn deze monografieën bij het abonnement inbegrepen.

Ga direct naar alle monografieën > 

Allévo door Gortemaker Algra Feenstra

Allévo door Gortemaker Algra Feenstra

Architectuur, stedenbouw en interieur

De vakgebieden ArchitectuurStedenbouw en Interieur doen er opnieuw en in grote mate toe. Dit keert terug in de beschrijvingen, tekeningen en objecten. In de monografieën zijn de projecten van een oeuvre of rond een thema gegroepeerd op basis van hun technische en esthetische kenmerken, aangevuld met een introductie en interview die de achterliggende principes en opvattingen toelichten en verklaren.

Monografie Zorg en Revalidatie

Deze monografie gaat over zorgarchitectuur met een nadruk op projecten voor revalidatie. Evidence Based Design speelt in de uitwerking van de interieurs een duidelijke een rol. Ga direct naar de monografie > 

 

Website en nieuwsbrief

Voor actuele nieuwsberichten, relevante projecten en uiteenlopende artikelen kun je terecht op onze website deArchitect.nl en in de nieuwsbrief die we dagelijks versturen. Op de pagina’s van de printeditie en de monografieën gaan we diepte in. Ik wens je veel plezier met deze Monografie Stedenbouw.

Nieuwsgierig? Ga direct naar alle monografieën > 

Nog geen abonnee? Neem een abonnement >

Reageer op dit artikel