nieuws

Laminated coffee table door Studio Jeroen Wand wint ARC19 Meubel Award

Interieur

Laminated coffee table door Studio Jeroen Wand wint ARC19 Meubel Award
Richard Hutten (juryvoorzitter ARC19) en winnaar van de ARC19 Meubel Award Jeroen Wand. Beeld J.W. Kaldenbach

De Laminated Coffee Table door Studio Jeroen Wand is ontstaan vanuit een innovatieve combinatie van techniek en materiaal. Reststukken fineer uit de industrie worden toegepast in nieuwe, ongebruikelijke composities waardoor unieke motieven ontstaan. Volgens de jury is de tafel ‘meer dan een object. Het draagt emotie over en heeft een hoge bewaarwaarde. Daarnaast is het ontwerp geschikt voor meervoudige
oplossingen, een must bij duurzaamheid’

Deze tafel van Studio Jeroen Wand is ontstaan vanuit een innovatieve combinatie van techniek en materiaal. Reststukken fineer uit de industrie worden toegepast in nieuwe, ongebruikelijke composities waardoor unieke motieven ontstaan. Met een speciale vacuümtechniek is een simpel productieproces opgezet dat het mogelijk maakt om vorm en materiaal telkens op een nieuwe manier met elkaar te
verbinden.

Laminated coffee table, ARC19 Meubel Award

Laminated coffee table, top view. Beeld: Studio Jeroen Wand

De jury kiest unaniem voor de Laminated Coffee Table door Studio Jeroen Wand als winnaar van de ARC19 Meubel Award. De jury prijst het vakmanschap dat is gebruikt bij het vervaardigen van de tafel en ook de duurzame gedachte achter het ontwerp. De tafel is meer dan een object. Het draagt emotie over en heeft een hoge bewaarwaarde. Daarnaast is het ontwerp geschikt voor meervoudige oplossingen, aldus de jury, een must bij duurzaamheid.

ARC19 Meubel Award

De ARC19 Meubel Award richt zich op meubelen voor de home, hospitality en office omgeving. Doel van deze designprijs is het stimuleren van duurzame en kwalitatieve producten voor deze sectoren.

Nominaties ARC19 Meubel Award

Boven links: Meubellijn CirKo door Blossem Architecture, beeld Leyla Godoy; rechts The Urge To Sit Dry door Studio Boris Maas. Onder rechts: Laminated Coffee Table door Studio Jeroen Wand

Nominaties

Uit 40 inzendingen zijn Blossom Architecture, Studio Boris Maas en Studio Jeroen Wand genomineerd voor de ARC19 Meubel Award met respectievelijk de duurzame meubellijn CirKo, The urge to sit dry en de Laminated Coffee Table.

Jury

De jury van de ARC19 Meubel Award bestaat uit voorzitter Richard Hutten van Richard Hutten Studio, Daniela Schelle, Babette Bouman (Tetris Design & Build), Sebastiaan Sanders (Leolux) en secretaris Astrid de Wilde van de Architect. Wegens persoonlijke omstandigheden kon Sebastiaan Sanders de vergadering van de jury niet bijwonen.

ARC19 Awards

De ARC19 Meubel Award maakt deelt uit van de ARC19 Awards, de enige ontwerpprijs in Nederland van stoel tot stad. Deze prijzen bekronen het allerbeste werk van afgelopen het jaar in de categorieën architectuur, stedenbouw, interieur, meubel, detail, innovatie en development. Verder worden de ARC19 Jong Talent Award en de ARC19 Oeuvre Award uitgereikt.

De ARC19 Meubel Award is een initiatief van Casala, Oniro Textiles en de Architect

Bekijk de genomineerden en de winnaar

ARC19: Duurzame meubellijn Cirko – Blossom Architecture

ARC19: The Urge to Sit Dry – Studio Boris Maas

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel