nieuws

OBJECT voor de derde en laatste keer in monumentale HAKA-gebouw

Interieur

OBJECT voor de derde en laatste keer in monumentale HAKA-gebouw
HAKA-Gebouw. Beeld Ossip

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari opent designbeurs OBJECT voor de derde maal de deuren in het bruisende Vierhavensgebied in Rotterdam. Liefhebbers van design, interieur, mode, kunst en architectuur kunnen hier een lang weekend hun hart ophalen: meer dan 150 ontwerpers doen deze editie mee. OBJECT vindt dit jaar voor de laatste keer plaats in het industriële HAKA-gebouw in Rotterdam. Na deze editie wordt het markante pand door Dudok Groep getransformeerd.

Directeur en curator Anne van der Zwaag selecteert en scout elke editie van OBJECT zowel bewezen als aanstormend talent in uiteenlopende designdisciplines. Een selectie opvallende ontwerpen op het gebied van product, meubels, mode, sieraden, grafisch werk en architectuur wordt door Van der Zwaag zorgvuldig samengesteld. Hierbij schenkt zij altijd bijzondere aandacht aan vernieuwend materiaal- en kleurgebruik. Alle getoonde designs zijn te koop en de makers zijn aanwezig om hun werk ter plekke toe te lichten.

Boris Maas. Beeld Jan Willem Kaldenbach (Boris Maas is genomineerd voor de ARC19 Meubel Award met The Urge to Sit Dry)

Het HAKA-gebouw ligt aan de rand van het Vierhavensgebied, dat in snel tempo is uitgegroeid tot het mekka voor creativiteit in Rotterdam. Het markante pand is in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer. Dudok Groep ontwikkelt het HAKA-gebouw binnenkort tot bruisend bedrijfsverzamelgebouw compleet met horeca en een rooftopbar. Bezoekers van OBJECT kunnen voor de transformatie nog één laatste keer een kijkje nemen in dit bijzondere Rotterdamse Rijksmonument.

OBJECT Rotterdam 2020
HAKA-gebouw | Vierhavensstraat 38-42 | Rotterdam
Vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari 2020 | 11.00-19.00 uur
Meer informatie

Lees ook:

Boris Maas: urgentie om droog te zitten

 

 

Object Rotterdam: Hidden – The Soft World/ Beatrice Waanders

Reageer op dit artikel