nieuws

Restaurant 020 op Curaçao door Concrete geopend

Interieur

Restaurant 020 op Curaçao door Concrete geopend
beeld Chantal Arnts voor restaurant020

Een historisch herenhuis op Curaçao is door Concrete getransformeerd tot restaurant en strandclub. Het ontwerpbureau hielt voor het interieur dezelfde principes aan als voor het restaurant 212 dat het eerder in Amsterdam realiseerde.

Concrete ontwierp een interieur dat dezelfde principes volgt het als het Restaurant 212 in Amsterdam. Er zijn geen gewone tafels met stoelen te vinden in het restaurant. Iedereen neemt plaats aan een hoge bar en zit op hoge krukken. De open keuken bevindt zich op dezelfde hoogte als de tafels. De gasten zitten zo dat hun de chefs zich in hun blikveld bevinden.

restaurant 020 op curacao door Concrete. beeld Chantal Arnts voor restaurant020

beeld Chantal Arnts voor restaurant020

Het landhuis zelf was de inspiratie voor het interieur. De olijfgroene buitenkant en oprijlaan vormen bij aankomst een opvallende ingang. De open keuken overbrugt door alle ruimtes en verbindt de binnen- en buitenbelevenis. Door het uitzicht door het gebouw te openen, de afwerking van het interieur opnieuw te doen tot een beperkt palet van kleuren en ingrediënten die het uitzicht omlijsten.

restaurant 020 op Curacao door Concrete. beeld Chantal Arnts

beeld Chantal Arnts voor restaurant020

Restaurant 212 werd genomineerd voor de ARC18 Interieur Award

Reageer op dit artikel