nieuws

Nominaties ARC19 Meubel Award bekend

Interieur

Blossom Architecture, Studio Boris Maas en Studio Jeroen Wand zijn genomineerd voor de ARC19 Meubel Award met respectievelijk de duurzame meubellijn CirKo, The urge to sit dry en de Laminated Coffee Table. Dat heeft de jury, onder leiding van Richard Hutten, bekend gemaakt.

De drie nominaties zijn geselecteerd uit 40 inzendingen. Op 7 november maakt de jury de winnaar bekend tijdens de feestelijke uitreiking van de ARC19 Awards in Pakhuis West Amsterdam.

Duurzame meubellijn CirKo door Blossom Architecture

Blossom Architecture introduceert CirKo, een duurzame meubellijn die is opgebouwd uit bestaande materialen en die zonder afval te produceren wordt gemaakt. CirKo is een serie van tafels, stoelen, krukjes en scheidingswanden gemaakt van kartonnen kokers, Zwols hout en een circulaire assemblage. Op deze manier zorgen we met elkaar dat er geen grondstoffen worden verspild en maken de wereld een beetje beter.

Krukje uit de CirKo Meubellijn door Blossom Architecture. Beeld Leyla Godoy

The Urge to Sit Dry door Studio Boris Maas

The Urge to Sit Dry door Studio Boris Maas bestaat uit een stoel op heel hoge poten. Met deze stoel wil Maas laten zien hoe ver we straks onder zee niveau komen te leven. Dankzij de extra-hoge poten gaat het toch nog lukken boven NAP te leven, zij het voor korte tijd. De archetypische stoel is gemaakt van donker eikenhout en staat op een stapeling van kleine lichteiken blokjes die de stoel in een droge positie brengt.

The Urge to Sit Dry door Studio Boris Maas. Beeld Ronald Smits

The Urge to Sit Dry door Studio Boris Maas. Beeld Ronald Smits

Laminated Coffee Table door Studio Jeroen Wand

De Laminated Coffee Table is ontstaan vanuit een innovatieve combinatie van techniek en materiaal. Rest-stukken fineer uit de industrie worden door Studio Jeroen Wand toegepast in een nieuwe, ongebruikelijke composities waardoor prachtige, unieke motieven ontstaan. Met een speciale vacuümtechniek is een simpel productieproces opgezet die het mogelijk maakt om vorm en materiaal telkens op een nieuwe manier aan elkaar te verbinden.

Jury

De jury van de ARC19 Meubel Award bestaat uit voorzitter Richard Hutten van Richard Hutten Studio, Daniela Schelle, Babette Bouman (Tetris Design & Build), Sebastiaan Sanders (Leolux) en secretaris Astrid de Wilde van de Architect

De ARC19 Meubel Award is een initiatief van Casala, Oniro Textiles en de Architect

Bekijk de genomineerde projecten

ARC19: Duurzame meubellijn Cirko – Blossom Architecture

ARC19: The Urge to Sit Dry – Studio Boris Maas

Reageer op dit artikel