nieuws

ARC19 Interieur Award nominaties bekend

Interieur

De LocHal door Mecanoo, Civic, Braaksma&Roos architectenbureau en Inside Outside, Predikheren door Korteknie Stuhlmacher en Museum De Lakenhal door Happel Cornelisse Verhoeven zijn genomineerd voor de ARC19 Interieur Award. De prijs wordt toegekend aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek.

Bijna 100 zeer gevarieerde projecten zijn voor de ARC19 Interieur Award ingezonden. Op 7 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de uitreiking in Pakhuis West in Amsterdam.

ARC19: Museum De Lakenhal Leiden – Happel Cornelisse Verhoeven en Julian Harrap Architects

Met de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal is het bestaande museumcomplex door Happel Cornelisse Verhoeven en Julian Harrap Architects opnieuw georkestreerd en vervlochten met een nieuw bouwvolume tot een ruimtelijke synthese. Een uitgekiende wisselwerking tussen restauratie, architectuur- en interieurontwerp maakt dat gebouw, ruimte, meubilair én collectie op alle schaalniveaus op elkaar zijn afgestemd tot een betekenisvol publiek domein.

Museum De Lakenhal Leiden door Happel Cornelisse Verhoeven en Julian Harrap Architects. Beeld Karin Borghouts

Museum De Lakenhal Leiden door Happel Cornelisse Verhoeven en Julian Harrap Architects. Beeld Karin Borghouts

ARC19: LocHal, Tilburg – Civic Architects, Braaksma & Roos Architectenbureau, Inside Outside, Mecanoo

De LocHal, de voormalige locomotiefloods uit 1932, heeft een tweede leven gekregen als cultureel hart van de nieuwe Stadscampus van Tilburg. De bestaande constructie en de nieuwe architectuur vormen samen het decor voor een vernieuwend bibliotheekconcept met verschillende werk- en vergaderruimtes en plek voor voor evenementen, exposities en debatten. De LocHal is de nieuwe huiskamer van de stad Tilburg.

LocHal Tilburg door Civic, Braaksma & Roos, Inside Outside en Mecanoo, beeld Ossip van Duivenbode

LocHal Tilburg door Civic, Braaksma & Roos, Inside Outside en Mecanoo. Beeld Ossip van Duivenbode

ARC19: Het Predikheren Mechelen, Korteknie Stuhlmacher Architecten i.s.m. Callebaut Architecten en Bureau Bouwtechniek

De restauratie en herbestemming van de ruïne van het barokke Predikherenklooster vertrekt van de bewogen geschiedenis, de kenmerkende structuur en de charme van het bestaande gebouw. De nieuwe stadsbibliotheek bestaat uit verstilde studieruimten, een spectaculaire boekenzolder, een kloostertuin en vele karakteristieke lokalen, wandelgangen, sferen en kleuren. Restauratie, architectuur, techniek, interieur, meubel- en lichtontwerp vormen één geïntegreerd geheel.

1e verdieping zuid. Beeld Luuk Kramer

Selectie

Doel van ARC19 Interieur Award is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. Bij de beoordeling let de jury op opgave, aanpak, samenwerking met andere disciplines, duurzaamheid, welzijn (de wens & behoeften) van de gebruiker en eindresultaat.

Jury

De jury van de prijs bestaat dit jaar uit Christine van Gemert (voorzitter), Annette van Baren, Hermien Beumer, Jan Raes en Afke Laarakker (secretaris).

Bekijk hier de genomineerde projecten:

Reageer op dit artikel