nieuws

Maak kennis met de jury van de ARC19 Meubel Award

Interieur

Maak kennis met de jury van de ARC19 Meubel Award

Richard Hutten is de voorzitter van de ARC19 Meubel Award en zal samen met Sebastiaan Sanders, Babette Bouman, Daniëla Schelle en Astrid de Wilde (secretaris) de inzendingen beoordelen. Wil je ook meedingen naar deze prijs? Stuur dan nog (snel) je ontwerp in.

De ARC19 Meubel Award richt zich op meubelen voor de home, hospitality en office omgeving. Doel van deze designprijs is het stimuleren van duurzame en kwalitatieve producten voor deze sectoren.

Wil je ook meedingen naar de ARC19 Meubel Award? Stuur nu je ontwerp in >

Richard Hutten – voorzitter

Richard Hutten (1967) is een van de meest invloedrijke en succesvolle Nederlandse ontwerpers. Hij staat bekend om zijn conceptuele en speelse ontwerpen. Hij is een echte innovator en heeft zich als een van de toonaangevende internationale figuren in zijn vakgebied gevestigd, waarbij hij continu de grenzen van design verlegt.

ARC19 Meubel jury Richard Hutten voorzitter. Beeld Liselore Chevalier

Beeld Liselore Chevalier

Hutten studeerde in 1991 af aan de Design Academy in Eindhoven, hetzelfde jaar startte hij zijn eigen ontwerpstudio. Met een team van experts werkt hij aan meubel- en interieurontwerpen. Veel van zijn producten zijn succesvolle ontwerppictogrammen geworden en zijn vertegenwoordigd in gerenommeerde musea over de hele wereld.

Speelsheid is een belangrijk aspect van het werk van Richard Hutten. Verwijzend naar ‘Homo Ludens of’ Playing Man’ door de Nederlandse historicus en cultuurtheoreticus prof.dr. Johan Huizinga, willen de ontwerpen van Richard Hutten bijdragen aan het belang van spelen als cultuur. Daarom zijn de ontwerpen niet alleen mooi, maar ook optimistisch en leuk.

Sebastiaan Sanders

Directeur Sales / Marketing & Productontwikkeling Sebastiaan Sanders (1980) studeerde af als meester in de rechten en doctorandus in de economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn scriptie voor de master ‘Entrepreneurship and Business Strategy’ had als onderwerp ‘Opvolging in familiebedrijven in het MKB’.

Sebastiaan Sander - jury ARC19 Meubel Award

Sebastiaan Sanders

In zijn baan als Case Team Leader bij het internationale advies-kantoor Bain&Company heeft Sanders zes jaar lang ruime ervaring opgedaan in de bestuurskamers van verschillende grote bedrijven zoals Nike, Philips, KPN en Heineken. Door de variatie van projecten en industrieën bestrijkt zijn ervaring alle facetten van de bedrijfsvoering. Sanders was al langere tijd indirect bij Leolux betrokken via de familieraad. Vanaf april 2010 was hij lid van de Raad van Commissarissen. Daarmee was de actieve betrokkenheid van de nieuwe generatie gewaarborgd na het terugtreden van zijn vader, Jeroen Sanders, als directielid. Vanaf juni 2012 is hij directeur bij Leolux. De directie bestaat verder uit Patrick Schreudering (financiën, ICT & KAM) en Norbert van Megen (productie). Ze bouwen door op de succesformule van Leolux, met een scherpe visie op de toekomst. Innovatieve technieken en vernieuwende bedrijfsprocessen krijgen alle aandacht, net als de export naar landen buiten de traditionele kernlanden.

Babette Bouman

Babette Bouman is de Head of Design van Tétris en architect. Ze is sinds januari 2016 verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het design team dat, sinds de oprichting van Tétris vijf jaar geleden, is uitgegroeid tot een team van acht designers en architecten.

Babette-Bouman jury ARC19 Meubel

Babette Bouman

Babette zorgt ervoor dat alle ontwerpen die door Tétris worden afgeleverd aan de hoge standaard voldoet die de opdrachtgevers van Tétris verwachten. Naast dat ze de kwaliteit van de ontwerpen van haar teamleden in de gaten houdt, werkt ze zelf ook dagelijks aan ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Daniëla Schelle

Nadat Daniela aan de ‘Peter Behrens School of Architecture’ in Düsseldorf (BRD) was afgestudeerd, volgde zij de uitnodiging van de architect Prof. Mart van Schijndel om in Nederland te komen werken. Mede door de onbevangen, conceptuele ontwerphouding en open werksfeer is Nederland voorgoed haar werkveld geworden.

Vanaf het begin van haar carrière overschreed het werk van Daniela de scheidslijnen tussen verschillende ontwerpdisciplines en met deze houding startte ze in 2001 bij het architectenbureau Kraaijvanger in Rotterdam.

In 2009 werd zij benoemd tot associatie partner en zette zich in voor inhoudelijke en praktische verwevenheid van interieur- en architectuurontwerp. Deze fase in het traditierijke Rotterdamse bureau werd ook gekenmerkt door het pionieren met en het optimaliseren van innovatieve werkomgevingen. Aan de architectuur van Kraaijvanger heeft Daniela nieuwe lagen toegevoegd: de gebruiker, interactie en openbare interieurs. Het integrale project Stadskantoor Venlo met zijn uitgesproken circulaire ambities heeft voor nog intensievere verdieping in de vraagstukken van de toekomst gezorgd: duurzaamheid en gezondheid.

In 2019 hebben Daniela en Kraaijvanger afscheid van elkaar genomen. Zij blijft haar weg volgen om met interieurs sociale ruimtes te creëren waarin interactie en duurzaamheid elkaar ontmoeten.

Daniela Schelle

 

 

Astrid de Wilde (secretaris)

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect. Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op deArchitect.nl is zij ook betrokken bij de printedities van de Architect.Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.

Astrid de Wilde

Astrid de Wilde

Neem voor vragen contact op met Astrid de Wilde, secretaris van de jury, via astriddewilde@vakmedianet.nl

Wil je ook meedingen naar de ARC19 Meubel Award? Stuur nu je ontwerp in >

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel