nieuws

Winnaars RIBA National Awards

Interieur

Winnaars RIBA National Awards
Battersea Arts Centre door Haworth Tompkins. beeld Fred Howarth

Het Royal Institute of British Architects maakte op 27 juni de winnaars van de RIBA National Awards bekend. 54 gebouwen kregen een Award toegekend. In de prijzen vielen onder andere het Royal Opera House door Stanton Williams waaraan ook Studio Linse meewerkte en het Battersea Arts Centre door Haworth Tompkins.

De RIBA National Awards worden jaarlijks uitgereikt aan gebouwen in het Verenigd Koninkrijk die een ‘significante bijdrage aan de architectuur’ hebben geleverd. De prijsuitreiking verliep in twee fasen. In de eerste fase heeft de jury een selectie per regio gemaakt, in de tweede fase zijn daaruit de nationale winnaars verkozen.

Royal Opera House in Londen

Eén van de 54 winnaars is de Royal Opera House in Londen door Stanton Williams waar ook de Nederlandse interieurarchitect Studio Linse aan meewerkte. De jury schrijft over het project het volgende:

‘Net zoals kunst moet worden opgefrist om zijn potentie te behouden en relevant te blijven, heeft Stanton Williams vergelijkbare veranderingen voor zijn klant bewerkstelligd, waardoor het als een van de meest vooraanstaande operahuizen ter wereld kan blijven.’

Een artikel over het Royal Opera House verscheen als premiumartikel op de website. Het artikel is ook gepubliceerd in het juninummer van de Architect:

Battersea Arts Centre in Londen door Haworth Tompkins

Over de Battersea Arts Centre in Londen schrijft de jury:  “Het gebouw ademt op elke hoek een enorme energie en een gevoel van verrassing, vreugde en humor uit. Dit is een slimme wijze van behoud, in overeenstemming met de geest van het gebouw en zijn functie als een inspirerende podium, alles bereikt met een uitdagend budget.”

Reageer op dit artikel