nieuws

Sprekers op bijeenkomst Open werkomgeving tijdens Design District Rotterdam bekend

Interieur

Op de beurs Design District in Rotterdam organiseert de redactie van de Architect op vrijdag 7 juni om 13 uur een bijeenkomst over nut en nadeel van de open werkomgeving. Vijf ontwerpers, onderzoekers en adviseurs gaan in op de vraag hoe je een dergelijke werkomgeving kunt verbeteren en gezonder kunt maken. Daarna gaan ze met elkaar in discussie onder leiding van Harm Tilman, hoofdredacteur van de Architect.

Hans Maréchal

Hans Maréchal richtte in 2000 M+R interior architecture op. Dit internationaal opererende ontwerpbureau richt zich op het inrichten en verbouwen van projecten binnen de utiliteit, leisure- en retailsector. Tot recente door het bureau gerealiseerde projecten behoren twee grote projecten op de luchthaven van Moskou, het Provinciehuis Zeeland (de Abdij), het hoofdkantoor van OCE in Venlo en tal van revitalisatie projecten op het gebied van kantoorinnovatie.

Sandra Foppen

Sandra Foppen is interieurontwerper en werkzaam als manager van de Designstudio van ROHDE & GRAHL BV. Bij dit bedrijf is Sandra belast met het ontwerp van unieke, inspirerende en duurzame werk- en leeromgevingen op maat, die aansluiten bij het DNA van de klant.  Daarnaast managet zij inkomende projecten en geeft ze leiding van de interieurontwerpers en architecten die werken op de Design Studio.

Sandra Foppen

Francesco Messori

Ontwerpen is een ethische aangelegenheid,  aldus Francesco Messori, partner  en creatief directeur van D/DOCK. Dit bureau houdt zich bezig met het ontwerp van bedrijfskantoren en hoofdkantoren en dealing rooms en werkt met internationale opdrachtgevers. D/DOCK heeft ruime ervaring in projectmanagement, M & E en ICT-consultancy, op het gebied van hotel-, gezondheidszorg- en vrijetijdsontwikkeling. Sinds 2004 heeft het bureau veel internationale projecten gerealiseerd, waaronder Microsoft Nederland en Goede Doelen Loterijen, beide in Amsterdam en Macaw in Hoofddorp.

Francesco_Messori_DDock_ARC_Innovatie

Francesco Messori, DDock

Marion Beijer en Anca Gosselink

Anca Gosselink is als programmamanager, senior onderzoeker en zakelijk manager werkzaam bij Center for people and buildings in Delft. In haar werk draait het om de processen gericht op keuzes, besluitvorming, beleidsvorming, conceptontwikkeling en implementatie van nieuwe werkomgevingen. Diversiteit, organisatiecontext, de cultuuraspecten, de menselijke interacties en het menselijk functioneren in de organisatie, horen daarbij.

Marion Beijer is als onderzoeker werkzaam bij Center for people and buildings in Delft. Binnen haar werk houdt Marion zich bezig met verschillende vraagstukken rondom het thema mens werk en werkomgeving. Ook voert ze  evaluaties uit rondom de beleving en het gebruik van nieuwe werkplekconcepten voor allerhande organisaties.

Marion Beijer & Anca Gosselink

Aat Vos

Plekken waar mensen welkom zijn, dat is het doel van Aat Vos, oprichter en directeur van aatvos creative guide. Om deze zogenoemde derde plaatsen te ontwikkelen, moet je je verbinden met de lokale gemeenschap en uitzoeken wat hun behoeften en gewoonten zijn. Tot zijn recente projecten behoren het Data Lab in de Universiteitsbibliotheek van Stavanger (N), de Grünerløkka bibliotheek in Oslo (N), de bibliotheek van Harderwijk en het The Bildungshaus Norderstedt (D).

Aat Vos

Aat Vos

 

Op vrijdag 7 juni om 13.00 uur organiseert de redactie van de Architect een bijeenkomst op Design District over het ‘Nut en nadeel van open werkomgevingen’. Tijdens deze sessie ontvang je direct een gratis exemplaar van ons nieuwste nummer.  Wil je deze sessie bezoeken? Meld je dan nu aan voor Design District.

Lees verder

 

 

Reageer op dit artikel