nieuws

Kleurrijk tapijt van Simone Post op IMM Keulen

Interieur

Kleurrijk tapijt van Simone Post op IMM Keulen

Door Harm Tilman – Vandaag wordt in Keulen de Internationale Möbel Messe geopend, de eerste interieurbeurs van het nieuwe jaar. Op de beurs worden de laatste producten en ontwikkelingen gepresenteerd maar maken ook jonge ontwerpers hun opwachting. De Architect sprak met Simone Post die haar eerste ontwerp bij een internationaal topmerk presenteert.

Bij Kvadrat presenteert de jonge Nederlandse ontwerpster Simone Post het ontwerp Sinuous. Het is gebaseerd op een onderzoek naar de manier waarop kleuren kunnen gaan trillen wanneer ze naast elkaar worden geplaatst. Ze begon er bij Danskina aan nog voordat ze was afgestudeerd. Inmiddels is Danskina onderdeel van Kvradrat.

In dit onderzoeksproces dat vier jaar duurde, maakte de ontwerpster talloze samples om de perfecte balans te vinden. Toen de eerste ontwerpen niet door de testen heen kwamen, had ze een moeilijk moment, vertelde ze aan ‘de Architect’ in Keulen. Met dubbel zo veel energie verdiepte ze zich in de wereld van de techniek en het maken.

Daarbij maakte ze dankbaar gebruik van de kennis die in een bedrijf als Kvadrat voorhanden is. Intussen voldoet het tapijt aan de strenge eisen die Kvadrat aan haar producten stelt. Kvadrat wil niet een product maken dat na een jaar al weer is versleten, aldus Post. Het 100 procent wollen karpet is geschikt voor zowel particuliere als projectmatige toepassingen.

Het kleurenpalet dat Post voor Sinuous ontwierp, varieert van ecru, lichtgrijs, antraciet en donkere aarde tot warm geel, rood en nachtblauw. Bundels van kleinere garens in vijf verschillende kleuren zijn met de hand gedraaid tot strengen die met kleine enkele garens in dezelfde kleuren zijn geweven.

Op deze manier zijn door Post verschillende niveaus van kleurmenging op het oppervlak van het karpet gecreëerd. Het zorgt voor een boeiend verschil tussen wat je ziet van een afstand of van dichtbij.

Meer informatie over de IMM

Lees meer over Simone Post

Reageer op dit artikel