nieuws

Interview met Patrick Belli

Interieur

Interview met Patrick Belli

Patrick Belli vertelt in een gesprek met Harm Tilman over zijn ontwerp voor een fauteuil. De stoel heeft een iconische vorm en is zowel geschikt is voor kantoor, hotellobby als woonkamer. “Een ontwerp moet niet te veel ruis bezitten, mag niet anekdotisch worden. Je ziet de vorm en je begrijpt hem direct, pas dan heeft een ontwerp voor mij meerwaarde.”

De werkomgeving veranderd, informele ontmoetingsplekken die doen denken aan huiskamers zijn in steeds meer kantoren te vinden. Het ontwerp van Patrick belli voor het nieuwe merk Leolux LX past in deze ontwikkeling. Harm Tilman sprak met hem over het ontwerp van deze stoel.

Fauteuil LX697, ontwerp Patrick Belli

Het ontwerp van Belli heeft een karakteristieke vorm, de essentie van het ontwerp is twee schalen die in elkaar vallen. Zelf zegt hij daarover: “Ik probeer een bijzondere vormentaal te produceren maar ook bijzondere details. Ik houd van details. Als ik een tafel zie die me interesseert kijk ik altijd onder de tafel. Ik wil weten hoe hij is afgewerkt. Ik wil met zo weinig mogelijk materiaal iets heel bijzonders maken.”

In het interview vertelt Belli hoe hij altijd op zoek is naar een ontwerp met een hele gave vorm, maar dat ergonomie even belangrijk is.Ik houd niet van een geweldig ontwerp dat voor geen meter zit. Dan heb je maar tien procent te pakken. Soms heb je een heel gave vorm te pakken maar is het lastig de fabrikant ervan te overtuigen dat die moet blijven. Als het comfort er onder lijdt, moet je wel een compromis maken. Het is altijd lastig de goede middenweg te vinden.”

 

Lees het volledige interview met Patrick Belli

Reageer op dit artikel