nieuws

Tinker imagineers ontwerpt tentoonstelling Bali – Welcome to Paradise

Interieur

Tinker imagineers ontwerpt tentoonstelling Bali – Welcome to Paradise
Beeld: Mike Bink Fotografie

In Museum Volkenkunde is t/m 26 mei 2019 de tentoonstelling BALI – Welcome to Paradise te zien. Tinker imagineers uit Utrecht maakte het ontwerp voor een tentoonstelling die het vakantieoord laat zien, maar ook de achterkant van het paradijs in beeld brengt.

Naast de zichtbare wereld van hagelwitte stranden, fotogenieke rijstvelden en luxe hotels ontdekt de bezoeker in het ontwerp van Tinker imagineers hoe belangrijk de onzichtbare, spirituele wereld voor de Balinezen is. Hoewel het Indonesische eiland onder druk staat van het groeiende massatoerisme, is de Balinese cultuur nog altijd springlevend.

Bali_Welcome to Paradise_Volkenkunde_fotografieMikeBink

Beeld: Mike Bink Fotografie

Bali_Welcome to Paradise_Volkenkunde_fotografieMikeBink

Beeld: Mike Bink Fotografie

Bali_Welcome to Paradise_Volkenkunde_fotografieMikeBink

Beeld: Mike Bink Fotografie

In de zeven kleurrijke thematische ruimten zijn bijzondere collecties te zien en zijn er via multimedia ontmoetingen met diverse eilandbewoners. Ontmoet marktverkopers, kom te weten hoe de hindoeïstische priester de tradities en rituelen in stand houdt, waarom de activistische Balinese kunstenaar Made Bayak de plasticproblematiek aan de orde stelt. Ook kan je luisteren naar een bewoner die werkzaam is in de toeristenindustrie die een toekomst ziet in het eiland waar rijstvelden worden verdrongen door hotels.

Tentoonstelling BALI Welcome to Paradise. Beeld Bike Bink Fotografie

Beeld: Mike Bink Fotografie

Tentoonstelling BALI Welcome to paradie. Beeld Mike Bink Fotografie

Beeld: Mike Bink Fotografie

 

Bali, Welcome to Paradise, tot en met 26 mei 2019, Museum Volkenkunde, Leiden. Op 17 en 18 november wordt een speciaal BALI weekend in het museum georganiseerd waarin onder andere de ambassadeur van Indonesië | Gusti Agung Wesaka Puja optreedt als Balinese danser.

 

Lees meer over Tinker Imagineers

Reageer op dit artikel