nieuws

Pauzelandschap door man&paard wint ARC18 Meubel Award

Interieur

Man&paard heeft uit handen van Richard Hutten de ARC18 Meubel Award ontvangen voor het Pauzelanschap. Binnen de dynamiek van de hedendaagse werkomgeving creëert het ontwerp een comfortabele rustruimte om even te verpozen, een powernap te doen of samen een verhaal te delen. Daarmee ontstaat een ‘third place’ tussen de werkplek en thuis waar men zich even kan terugtrekken.

De jury, onder leiding van Richard Hutten, selecteerde unaniem het Pauzelandschap van man&paard als winnaar van de ARC18 Meubel Award. Ze prijst de originaliteit van de comfortabele rustruimte waar gebruikers zich even kunnen onttrekken aan de dagelijkse drukte van het kantoor. Een slim ontwerp dat inspeelt op de trend van een informelere werkomgeving.

Meer ruime voor meditatie in werkomgeving

In de hedendaagse werkomgeving hebben werknemers behoefte aan vernieuwende meubelontwerpen die inspelen op een flexibel ruimtegebruik. Het Pauzelandschap nodigt met het zachte karpet uit tot een nieuw gebruik van de ruimte. Daarmee draagt het Pauzelandschap bij aan een nieuwe ideevorming over de toekomst van de werkomgeving.

ARC18 Meubel Award

Het doel van de ARC18 Meubel Award is het stimuleren van innovatieve meubelontwerpen die inspelen op de behoeften uit de werkomgeving. De jury heeft gezocht naar functionele meubels met een vernieuwende en circulaire insteek. Daarmee moeten de ontwerpen op een duurzame manier aansluiten bij de wensen van vandaag en morgen.

Pauzelandschap door Man&paard

Uit 37 inzendingen selecteerde de jury drie nominaties: het Pauzelandschap, Corten en Stool door respectievelijk man&paard, Michelle Janssen en Studio van der grift. Deze drie ontwerpen onderscheiden zich met hun vernieuwende concepten en circulaire materiaalgebruik van de rest van de inzendingen. Uiteindelijk wijst de jury het Pauzelandschap van man&paard aan als winnaar van de ARC18 Meubel Award.

Jury

De jury van de ARC18 Meubel Award bestaat uit voorzitter Richard Hutten van Richard Hutten Studio, Tamara van der Valk van cepezedinterieur, Jasper Blum van Colliers, Frank van der Winkel van Casala en secretaris Marieke Giele van de Architect.

ARC18 Awards

De ARC18 Meubel Award maakt deelt uit van de ARC18 Awards, de enige ontwerpprijs in Nederland van stoel tot stad. Deze prijzen bekronen het allerbeste werk van afgelopen het jaar in de categorieën architectuur, interieur, meubel, detail, innovatie en development. Verder worden de ARC18 Jong Talent Award en de ARC18 Oeuvre Award uitgereikt.

De ARC18 Meubel Award is een initiatief van ROHDE & GRAHL, Oniro en de Architect.

Bekijk het winnende ontwerp

Bekijk de genomineerde ontwerpen

Reageer op dit artikel