nieuws

Even voorstellen: Unknown Architects – Nominatie ARC18 Jong Talent Award

Interieur

Even voorstellen: Unknown Architects – Nominatie ARC18 Jong Talent Award
Unknown Architects

De genomineerde talenten voor de ARC18 Jong Talent Award zijn bekend. De komende weken presenteren de kandidaten zich met een korte video op onze website. Vandaag: Unknown Architects, opgericht door Keimpke Zigterman en Daan Vulkers. Het bureau valt op door hun ontwerpen met mooie materialisatie en details. Ook wordt er door deze jonge architecten veel aandacht besteed aan de ervaring van de gebruiker.

Unknown Architects is opgericht door Keimpke Zigterman en Daan Vulkers. In het volgende filmpje stelt het architectenbureau zich voor:

Hoekwoning

Een mooi voorbeeld van het werk van Unknown Architects is het project hoekwoning in Leiden. Het architectenbureau deed een aantal uitgesproken ingrepen om te voldoen aan de wensen van de bewoners, tegelijk zijn de kwaliteiten van het historische pand omarmt. Je vindt hier meer informatie over dit project.

Cornerhouse Unknwon Architects Foto: MWA Hart Nibbrig

Hoekwoning, beeld MWA Hart Nibbrig

Keimpke Zigterman

Keimpke Zigterman (1986) MSc, studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het conservatorium van Amsterdam voor hij in 2016 zijn architectuuropleiding cum laude afrondde aan de Technische Universiteit Delft.

Samen met Daan Vulkers richtte hij in 2012 Unknown Architects op. Daarnaast deed hij werkervaring op bij BaksvanWengerden Architecten in Amsterdam (nu Space Encounters). Bij Sanal Architecture and Urbanism in Istanboel werkte hij aan grote publieke en infrastructure projecten. Na zijn studie werkte hij aan restauratie en transformatieprojecten en vrijstaande woningen bij Korteknie Stuhlmacher Architecten in Rotterdam.

Sinds oktober 2017 werkt hij fulltime met Daan Vulkers voor Unknown Architects. Daarnaast is hij als gastdocent verbonden aan de leerstoel Interiors Buildings Cities aan de faculteit bouwkunde van de Technische Universiteit Delft waar hij sinds het najaar van 2017 een MSc1 ontwerpstudie leidt.

Cornerhouse Unknwon Architects. Beeld MWA Hart Nibbrig

Hoekwoning, beeld MWA Hart Nibbrig

Daan Vulkers

Daan Vulkers (1991) MSc ARB RIBA studeerde in 2015 af met een eervolle vermelding bij de leerstoel Interiors Buildings Cities aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Zijn afstudeerproject werd genomineerd voor de Archiprix Nederland 2016 en voor de RIBA President’s Medal 2015. In Londen haalde hij zijn Royal Institute of British Architects Part 3 aan de Kingston Universiteit.

Samen met Keimpke Zigterman richtte hij in 2012 Unknown Architects op. Daarnaast deed hij werkervaring op bij Office voor Metrolopitan Architecture (OMA) waar hij werkte aan het prijswinnende ontwerp voor het cultureel centrum The Factory in Manchester en bij Van Dongen-Koschuch waar hij werkte aan de winnende prijsvraaginzending voor het Musis Sacrum in Arnhem. Bij David Chipperfield in Londen werkte hij aan het Royal Academy of Arts Masterplan.

Sinds oktober 2017 werkt hij fulltime met Keimpke Zigterman voor Unknown Architects. Daarnaast leidde hij in het najaar van 2017 een MSc1 ontwerpstudio bij de leerstoel Interiors Buildings Cities aan de faculteit bouwkunde van de Technische Universiteit Delft.

Cornerhouse Unknwon Architects. Beeld MWA Hart Nibbrig

Hoekwoning, beeld MWA Hart Nibbrig

Meer projecten van Unknown Architects

Reageer op dit artikel