nieuws

Room Mate Bruno Rotterdam geopend

Interieur

Room Mate Bruno Rotterdam geopend
Beelden via de website van Room Mate Bruno

Room Mate Hotels, de Spaanse hotelketen heeft in de stadshaven van Rotterdam op de Wilhelminapier, Room Mate Bruno geopend. Het interieurontwerp is van Teresa Sapey Studio.

Het gebouw, dat vier verdiepingen telt, heeft een restaurant waar ontbijt wordt geserveerd en een ruime loungebar, maar ook werkruimten in het hele hotel, verschillende vergaderzalen en 450 m² aan multifunctionele evenementenruimtes. Het beschikt bovendien over een grote markthal, waar je kunt proeven van allerlei soorten lokale en internationale delicatessen.

Teresa Sapey Studio heeft Room Mate Bruno tot leven gebracht door traditie te combineren met de tendensen van avant-garde, in een gebouw waar de originele structuur en het karakter behouden is, ‘in Room Mate Bruno hebben wij de marine-identiteit van het gebouw behouden, maar wilden wij ook de Spaanse zon, smaken en kleuren meenemen naar Noord-Europa.’

Het pand waar het hotel in gevestigd is, één van de weinige gebouwen dat niet vernietigd is door de bommen van de Tweede Wereldoorlog, springt eruit door de uitbundige chromatiek en de lineaire vormen die omringt worden door de geometrische figuren.  Elke verdieping heeft een uniek kleurenpalet en kan daarmee een eigen verhaal vertellen. De betoverende bevroren tuin, is hét interieurgeheim van Bruno. Een plek waar blauwe en oranje kleuren samen komen en een ijzeren eiland creëren, waar een prachtige orange tree het middelpunt vormt.

Room Mate Bruno Rotterdam

Room Mate heeft op dit moment 22 hotels verdeeld over de hele wereld met locaties in New York, Miami, Mexico City, Amsterdam, Milaan, Florence, Istanbul, Madrid, Barcelona, Malaga, Granada en Salamanca. Room Mate is van plan nog 11 hotels te openen in de grootste hoofdsteden van de wereld.

Reageer op dit artikel