nieuws

Ga mee op projectbezoek naar het Erasmus MC Rotterdam met EGM architecten

Interieur

Op donderdag 20 september organiseert de redactie van de Architect een projectbezoek naar het Erasmus MC in Rotterdam. Samen met Willemineke Hammer (EGM architecten) verdiepen we ons in de complexe stedebouwkundige integratie van het ziekenhuis in de stad. Daarnaast bespreken we hoe de filosofie van healing environment is geïntegreerd in het ontwerp.

Ruim twintig jaar is er gewerkt aan de plannen voor het Erasmus MC. Na acht jaar bouwen staat in september de officiële opening van het academische ziekenhuis gepland. Met een groep geïnteresseerde architecten zullen wij dit bijzondere bouwproject bezoeken.

Wil je mee met dit projectbezoek naar het Erasmus MC? Meld je dan nu aan >

Erasmus MC Rotterdam door EGM architecten, beeld Rob van Esch

Erasmus MC Rotterdam door EGM architecten, beeld Rob van Esch

Van stad tot healing environment

Het Erasmus MC bevindt zich in het centrum van Rotterdam. EGM architecten transformeerde de verzameling losse gebouwen naar een nieuw complex waar zorg, onderzoek en onderwijs samenkomen. Interne passages en pleinen verbinden het ziekenhuis met de omgeving.

In het ontwerp van het gebouw stond het welbevinden van de patiënten, medewerkers en studenten centraal. Daglicht en groen zorgen voor een prettig interieur, terwijl de daktuinen de mogelijkheid bieden om even naar buiten te gaan. Alle kamers zijn opgezet als eenpersoons patiëntenkamers, wat de rust en privacy van de patiënten ten goede komt.

Projectbezoek

Op donderdag 20 september organiseert de redactie van de Architect een projectbezoek naar het Erasmus MC in Rotterdam.

Het projectbezoek bestaat uit presentaties van opdrachtgever Liesbeth van Heel (Erasmus MC) en architect Willemineke Hammer (EGM architecten). Vervolgens leiden zij ons rond door het ziekenhuis en sluiten we de middag af met een gemeenschappelijke borrel.

Wil je mee met dit projectbezoek naar het Erasmus MC? Meld je dan nu aan >

Lees ook

Reageer op dit artikel