nieuws

Culturele hotspot Leiden bijna af: pop-up bioscoop gaat half augustus open

Interieur

Culturele hotspot Leiden bijna af: pop-up bioscoop gaat half augustus open

In het oude ABN Amro-kantoor aan de Stationsstraat in Leiden opent vanaf half augustus de Red Carpet Lounge, een pop-up bioscoop en filmclub die de komende maanden moet gaan gelden als de culturele hotspot van Leiden.

Het oude kantoorpand wordt in 2019 gesloopt, tot die tijd was de gemeente Leiden op zoek naar een manier om leegstand te voorkomen. Bioscopen Leiden werd aangetrokken om op deze centrale plek de rode loper in filmstad Leiden uit te leggen.

Bekijk hier een filmpje over de Red Carpet Lounge
Om de Red Carpet Lounge te vullen werkt Bioscopen Leiden in het pand samen met verschillende culturele partners, waaronder het Leiden International Film Festival, dat in de Red Carpet Lounge zijn eigen filmmuseum opent.

Ideeën en wensen voor de programmering zijn zeer welkom en kunnen ingediend worden via info@bioscopenleiden.nl. Op 1 september wordt de Red Carpet Lounge officieel geopend, maar vanaf half augustus is het pand al toegankelijk voor het publiek.

De Red Carpet Lounge Leiden gaat op dinsdag en woensdag open van 15.00 uur tot 23.00 uur, donderdag van 15.00 uur tot middernacht, vrijdag en zaterdag van 15.00 uur tot 01.00 uur ’s nachts en op zondagen van 12.00 uur tot 22.00 uur.

Bron: Omroep West

Reageer op dit artikel