nieuws

Zenber en IAA winnen opdracht herontwikkeling Lounge 1 Schiphol

Interieur

ZENBER Architecten en IAA Architecten hebben de opdracht voor de herontwikkeling van Lounge 1 Schiphol verworven. Met de opdracht wil Schiphol meer ruimte creëren voor een vlottere doorstroming, betere service en extra voorzieningen.

Toelichting: Zenber en IAA Architecten

Schiphol heeft de ambitie om ‘Europe’s Preferred Airport’ te zijn. Om dit te bereiken werkt Royal Schiphol Group niet alleen aan haar dagelijkse operatie, maar ook aan het creëren van meer capaciteit en het verbeteren van de kwaliteit in de toekomst. In dit kader wordt de bestaande Lounge 1 verbouwd, vernieuwd en uitgebreid.

Zenber en IAA winnen opdracht Schiphol Lounge

Het projectgebied van Lounge 1 heeft een totale omvang van ca. 12.500 m2. Bij de herontwikkeling staan de wensen en de beleving van de pas­sagier centraal en speelt de menselijke maat een belangrijke rol. De passagier moet zich vanaf het moment dat hij Schiphol betreedt tot aan het vertrek vanaf de gate op zijn gemak voelen. Maar de Lounge moet ook een verrassende ervaring bieden, die inspireert en uitdaagt om te ontdekken zodat Schiphol zich onderscheidt van andere luchthavens.

Zenber en IAA winnen opdracht Schiphol Lounge

Reageer op dit artikel