nieuws

Jury ARC18 Interieur Award bekend

Interieur

Folkert van Hagen (voorzitter), David Baars, Marcel Abbringh, Daria Scagliola en Willem Wopereis (secretaris) nemen zitting in de jury voor de ARC18 Interieur Award. Zij beoordelen straks alle inzendingen voor deze prijs.

De ARC18 Interieur Award wordt uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek. Doel van ARC18 Interieur is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline.

Bij de beoordeling van de projecten let de jury op de opgave, aanpak en samenwerking met andere disciplines en eindresultaat. In aanmerking voor de prijs komen in Nederland of België gerealiseerde interieurprojecten, die optimaal inspelen op de wensen en behoeften van de gebruikers.

Wil je ook meedingen naar de ARC18 Interieur Award? Stuur nu je project in >

Folkert van Hagen

Folkert van Hagen (1970) is zijn carrière begonnen bij bureau Erick van Egeraat Associated Architects. In 1997 richt hij samen met Maarten van Bremen en Adam Visser GROUP A op. Een bureau met hoog ambitie niveau en een sterke visie op architectuur; het totaalontwerp. Projecten worden bij GROUP A in de regel begeleid door één van de drie partners. Wel zijn alle drie de partners betrokken bij alle lopende projecten. Tegelijkertijd hebben alle drie de partners hun eigen expertisegebieden.

Met zijn brede interesses versterkt Folkert zijn visie op architectuur door zich de raakvlakken van de architectuur eigen te maken en deze te versterken. Waar de start van zijn carrière in het teken stond van de computertechnologie in het ontwerpproces, volgt later het versterken van de rol van de architect in de begeleiding van de opdrachtgever bij het volledige bouwproces. Het ontwerp en de oplevering van het kantoor voor BP Raffinaderij Rotterdam en het ontwerp voor het AkzoNobel Center & Art Space Amsterdam, zijn een sterk voorbeeld hiervan.

Folkert van Hagen

Folkert van Hagen

Ook het interieur en de samenhang met het totaalontwerp nemen een belangrijke positie in, voorbeelden hiervan zijn: Europese hoofdkantoor van Sabic in Sittard en Pels Rijcken Drooglever & Fortuijn in Den Haag. Daarnaast is het implementeren van ‘Het Nieuwe Werken’ en de ondersteuning van dit proces in de ontwerpkeuzes voor gebouw en interieur een focuspunt van Folkert. Zoals toegepast in het Interieur van de Gemeentekantoren in De Rotterdam. Dit project is een sterk voorbeeld, waar het interieur, als vertaling van het ‘Nieuwe Werken 010’ naar een nieuwe werkomgeving, past bij de visie van de opdrachtgever – de Gemeente Rotterdam.

David Baars

Na eerder voor zichzelf te hebben gewerkt en als partner/architect te hebben gewerkt bij ASWA architecten, richt David Baars (1966, Gouda) samen met Tom van Odijk in 2008  TomDavid Architecten op. Een decennia volgt waarin wordt er gewerkt aan zeer diverse ontwerpen en ruimtelijke uitdagingen als tentoonstellingen en paviljoens, tijdelijke en mobiele architectuur en urbane interieurs en renovatie projecten.

Ondanks de grote verschillen tussen deze ontwerpopgaven zoekt TomDavid steeds naar unieke oplossingen met behulp van technische innovatie,  studie naar identiteit en interactie, gevoel voor esthetiek en gevoel voor humor. Een persoonlijke relatie met de klant, de uitwisseling van kennis, en inspirerende samenwerking, worden door ons bureau gekoesterd.

David Baars

David Baars

De focus van TomDavid ligt vaak bij kleinschalige projecten in de publieke sector, en bij bijzondere aanpassingen en uitbreidingen van gebouwen in een urbane context. Het in kaart brengen van de mens,  haar gebruiken, mobiliteit en schaal, vertegenwoordigt een belangrijke etnografische component binnen ons werk. De uitdaging is steevast het realiseren van de voorstellen zonder concessies te doen aan het concept, juist als er sprake is van nieuwe technieken, taal en typologieën.

Op eigen initiatief en met idealistische grondslag, doen we onderzoek naar, en nemen we deel aan debatten over de kwaliteit van openbare stedelijke ruimte, en de potentie van stedelijke interieurs.

Marcel Abbringh

Marcel Abbringh (1969, Groningen) begon zijn carrière als (register)accountant bij PWC. Na financiële functies bij Schiphol en McKinsey & Co stapte hij over naar algemeen management in de zakelijke dienstverlening. Als Director of Administration bij McKinsey Amsterdam en bestuurslid bij advocatenkantoren Pels Rijcken en Droogleever Fortuijn en sinds 5 jaar bij Stibbe in Amsterdam.

Marcel Abbringh

Marcel Abbringh

In zijn rol als COO is hij verantwoordelijk voor de staf en de interne organisatie.  Samen met twee advocaat-partners is Abbringh onderdeel van het bestuur. Bij deze drie organisaties heeft hij de herhuisvesting en inrichting van hun kantoorpanden begeleid.

Daria Scagliola

Daria Scagliola (Mwanza, 1962) volgde de opleiding fotografie/grafisch vormgeven aan de Akademie voor Beeldende Kunsten Rotterdam. Zij is gevestigd als zelfstandig fotograaf in Rotterdam (1987). Sinds 1992 werkt zij samen met Stijn Brakkee als architectuur-fotografen duo Scagliola Brakkee fotografie.

Daria Scagliola

Daria Scagliola

Solo werkt zij aan eigen projecten, hierbij is het voor haar belangrijk dat de opgaven een beroep doen op nog onontgonnen terrein. Dit kan inhoudelijk zijn, technisch of formele aspecten. Sinds 2002 is zij vakdocent fotografie aan de AKV St Joost, waar zij van 2014 tot 2017 ook docent was voor het minor programma.

Willem Wopereis

Willem Wopereis (Nijmegen, 1990) studeerde Bouwkunde aan de TU in Delft en Berlijn. Hij liep stage bij architectenbureaus Marlies Rohmer en ZUS en tevens bij vakblad de Architect. Hier werkte hij na zijn studie twee jaar als redacteur aan de inhoud en vernieuwing van het platform.

Willem Wopereis

Willem Wopereis

Sinds begin 2018 is hij als architect werkzaam bij HofmanDujardin, waar hij werkt aan uiteenlopende architectuurprojecten.

Wil je ook meedingen naar de ARC18 Interieur Award? Stuur nu je project in >

Lees ook

Reageer op dit artikel