nieuws

Prijsvraag – School van de toekomst

Interieur

De gemeente Rotterdam roept schoolbesturen, gemeenten en inspirators op mee te denken over de School van de Toekomst. Het draait hierbij om de vraag: hoe leren kinderen tot 17 jaar in het jaar 2030? De verzamelde ideeën en visies worden gebruikt voor de ontwikkeling van de School van de Toekomst in Rotterdam.

De prijsvraag gaat over kinderen die in het huidige stelsel primair, voortgezet of speciaal onderwijs volgen. De gemeente is benieuwd welke maatschappelijke ontwikkelingen volgens de deelnemers van invloed zijn op dit onderwijs. Ook wil de gemeente graag weten hoe de relatie tussen leerling en leerkracht er tegen die tijd uitziet, welke veranderingen de organisatie van een school zal ondergaan en hoe de plek is opgezet waar het onderwijs wordt verzorgd.”

De winnaars worden beloond met een driedaagse tour langs inspirerende plekken in Nederland. Daarbij gaan zij in gesprek met leerlingen, leerkrachten, bestuurders en omdenkers over de School van de Toekomst. De ideeën en visies die de winnaars tijdens de tour op 2, 9 en 16 november 2018 opdoen, worden verwoord in reisverhalen. Samen met de inzendingen vormen die verhalen de basis voor de ontwikkeling van de School van de Toekomst in Rotterdam.

Een jury, bestaande uit drie Rotterdamse schoolbestuurders en twee medewerkers van de gemeente, beoordelen de inzendingen. Uiterlijk 5 september 2018 wordt de winnaars bekendgemaakt.

Via een aantal vragen kunnen geïnteresseerden tot 1 augustus hun visie op de School van de Toekomst indienen. Bekijk hier de vragen.

 

Reageer op dit artikel