nieuws

Staybridge Suites The Hague Parliament – Mulderblauw

Interieur

In het hart van Den Haag, direct tegenover de Hofvijver en het Binnenhof, heeft Mulderblauw het ontwerp gemaakt voor de transformatie van een kantoorpand naar een residentieel hotel. Staybridge Suites The Hague – Parliament wordt een extended stay hotelconcept, met 101 zogeheten suites.

Tekst: Mulderblauw
Beeld: Muriel Janssen / Renders VAES Visuals

Het hotel is verdeeld over drie gebouwen. Twee van de gebouwen zijn gelegen aan de Lange Vijverberg en hebben belangrijke historische waarde; één ervan is monumentaal en beide zijn beschermd stadsgezicht.

Mulderblauw_Staybridge_Suites Parliament_Den-Haag

Lobby

De entree van het monumentale gebouw vormt de entree naar het hotel. De rijke geschiedenis van de locatie vormt het startpunt voor de indeling van het hotel en de uitwerking van het interieurontwerp van Mulderblauw. De bestaande entree biedt toegang tot het atrium; een romantische binnenplaats die de drie verschillende gebouwdelen verbindt. Hier bevindt zich tevens de lobby van het hotel waardoor het atrium als centrale ruimte fungeert.

Het historische karakter wordt als thema verder doorgezet door het gebruik van lambriseringen, afwerkingen in messing en een traditioneel kleurenpallet van rijk diepblauw en warm okergeel.

Mulderblauw_Staybridge_Suites Parliament_Den-Haag

Monumental Room

Op de begane grond, aan de zijde van de Lange Vijverberg, zijn twee monumentale kamers gesitueerd. Deze kamers bieden de gasten een comfortabele plek voor ontspanning, vergaderen en ontbijt. Bovendien heeft de gast in deze ruimtes een prachtig uitzicht over de Hofvijver en het Binnenhof. Op de eerste verdieping bevinden zich tevens twee monumentale ruimtes, deze zijn getransformeerd tot hotelkamers. In deze unieke stijlkamers zijn de oorspronkelijke historische boekenkasten, paneeldeuren en sierplafonds behouden. De overige 99 hotelkamers zijn modern vormgegeven en refereren voornamelijk in kleur naar de rijke historie.

Mulderblauw_Staybridge_Suites Parliament_Den-Haag

Lange Vijverberg, uitzicht over de Hofvijver

Het hotel wordt de eerste Staybridge Suites van Nederland. Staybridge Suites is de extended stay formule van InterContinental Hotels Group, waartoe ook het pas op het Noordeinde geopende Hotel Indigo behoort. Doorgaans verblijven gasten hier voor een periode van twee dagen tot twee maanden. Het ontwerp van de kamers en publieke ruimten kent dan ook een comfortabel, huiselijk en kwalitatief hoogwaardig interieur dat perfect aansluit bij de doelgroep van Staybridge Suites.

Programma
101 hotelkamers
7.600 m2 BVO
Formule
InterContinental Hotels Group
Staybridge Suites
Opdrachtgever
Borealis Hotel Group
Fase
Bouwuitvoering
Fotografie
Muriel Janssen
Renders
VAES Visuals


Resultaten voor ‘Mulderblauw’

Foto's

Reageer op dit artikel