nieuws

OBJECT Rotterdam 2018: modernistisch monument vol designtalent

Interieur

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 februari 2018 betrekt designbeurs OBJECT Rotterdam het monumentale HAKA-gebouw. Meer dan honderd gevestigde en aanstormende ontwerpers tonen er hun designobjecten. Zowel qua deelnemers als oppervlakte is deze editie groter dan ooit. Het markante HAKA-gebouw is voor het eerst weer opengesteld en OBJECT biedt een bijzondere rondgang door dit pand. Een bezoek aan de iconische Euromast is dit jaar inbegrepen.

OBJECT Rotterdam 2018: modernistisch monument vol designtalent

Na drie edities op het voormalige cruiseschip ss Rotterdam verhuist OBJECT Rotterdam naar het industriële HAKA-gebouw aan de rand van het Vierhavensgebied. De Handelskamer is in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman. Het pand is aangekocht door Dudok Groep en wordt de komende jaren ontwikkeld tot een bedrijfsverzamelgebouw met horeca en een rooftopbar. Voor de bouw start, krijgen bezoekers tijdens OBJECT Rotterdam de kans om een kijkje te nemen in het casco pand.

Premium - Groothandelsgebouw

HAKA-gebouw gaat derde levensfase in

Primeurs 2018

Komende editie toont verschillende primeurs en bijzondere samenwerkingen. Designer Merel Karhof heeft voor het Zuiderzeemuseum het ambacht tanen verkend en presenteert haar resultaten tijdens de beurs. Het nieuwe Glaslab uit Den Bosch laat een samenwerking met de kunstenaars Marc Mulders en Jan Koen Lomans zien. Het bekende label Gispen lanceert stoelen van Bernotat&Co en ontwerper Chris Slutter een nieuwe tafel voor Pilat&Pilat. Veelbelovend is het werk van jonge talenten als Friso Wiersma die cum laude afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven, de geometrische tafels van meubelontwerper Louis Bos, Lisanne Meester van de Willem de Kooning Academie en Rood Kok die vorig jaar afzwaaide aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Gratis toegangskaarten OBJECT 2018

De redactie van de Architecten verloot 5×2 kaarten voor OBJECT 2018. Klik op de foto voor meer informatie.

Multidisciplinair

De mix van designdisciplines (product, industrieel, architectonisch, mode en grafisch) en materialen (hout, glas, textiel en keramiek) maakt de beurs tot een prikkelend geheel. Ook is er een presentatie van grote ruimtelijke werken van Joris Kuipers en Jennifer de Jonge maar ook textiele installaties van talenten als Anton Hendrik Denys en Fransje Gimbrere.
Mode is goed vertegenwoordigd met de nieuwkomers Lizzy van Megen en Bobbine Berden en subtiele sieraden van Iris Claessens. Meubels worden gepresenteerd door onder andere Just Haasnoot, Plaisier Interieur, Loof en Lensvelt. Alles is te kijk en te koop. De designers zijn zelf aanwezig om hun werk toe te lichten.

Euromast

Tijdens deze editie van OBJECT Rotterdam is een bezoek aan de Euromast inbegrepen. Een uniek bouwwerk, in 1960 voltooid door de bekende architect Hugh Maaskant. Een OBJECT Rotterdam kaartje biedt kosteloos toegang tot deze publiekstrekker, inclusief een bijzondere designpresentatie en fenomenaal uitzicht. Aanvullend is AVL Mundo op vrijdagavond opengesteld voor OBJECT Rotterdam bezoekers. Daarnaast zijn verschillende designstudio’s (Richard Hutten, Wieki Somers, Studio Roosegaarde, Studio Makkink&Bey, Sabine Marcelis) in het Vierhavensgebied bij de beurs betrokken en op afspraak te bezichtigen.

Foamed – Onno Adriaanse

Deelnemers

MCDW, Just Haastnoot, ll’atelier, Gispen | Bernotat&Co, Ontwerpduo, Fransje Gimbrère, The Materialists, Cor Unum, Chris Slutter, Lieve Rutte, Tristan Frencken, Roxane Lahidji, Anne Rose Regenboog | GjaltProducties, Bas Vellekoop, | EO-NORE, Miriam Harig, Renate Vos | Inge Simonis, Anton Hendrik Denys, Superpower Studio, Tjimkje, Eline Kuipers | Rood Kok, Esther Stasse, Lizan Freijsen, Glaslab | Marc Mulders | Jan Koen Lomans, Tuttobene, Louis Bos, Iris Claessens, by Marc de Groot, Studio de Jonge, Plaisier Interieur, Wieland Vogel | Jori Spaa, Jule Cats, Zuiderzeemuseum | Merel Karhof, Petra Hart, Koen Jacobs, Post Modern, Juliette Warmenhoven, Jeroen Wand, Krisztina Czika, orange or red, Annelotte Lammertse, Studio Arntzen, Wandschappen, Sara ten Westenend, JavyDesign, Lisanne Meester, PaulSalet | Workingbert, Floris Hovers, Joris Kuipers, Lizzy van Megen, Makers Unite, Studio Kars + Boom| Luuk van Laarhoven, Loof, Marianne Kemp | The Soft World, Albert Lieuwe, Sander Bokkinga bok., Friso Wiersma, Michael Barnaart, New Citizen Design, Lensvelt en meer

OBJECT 2018
9-11 februari 2018, HAKA-Gebouw, Vierhavensstraat 38-42, Rotterdam. Openingstijden 11-19.00 uur.

Lees ook

Reageer op dit artikel