nieuws

Winy Maas ambassadeur Dutch Design Week 2017

Interieur

Winy Maas (MVRDV), ontwerpers Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk (Atelier NL) en journalist Marcus Fairs (Dezeen) zijn de ambassadeurs van Dutch Design Week (DDW) deze editie. Nieuw dit jaar is de keuze voor niet twee, maar drie ambassadeurs. Deze uitbreiding is ingegeven om het internationale accent van het ambassadeurschap te versterken.

Winy Maas ambassadeur Dutch Design Week 2017
Winy Maas. Foto Martin Dijkstra

Winy Maas vertegenwoordigt dit jaar de vernieuwing binnen design. De architect, hoogleraar en urbanist weet verandering concreet te maken door voortdurend de grenzen van zijn vakgebied op te zoeken en bijzondere multidisciplinaire verbanden te leggen. Dat is onder meer goed zichtbaar in de projecten die hij de afgelopen jaren ontwikkelde en realiseerde met zijn bureau MVRDV.

Aan de andere kant van het spectrum staan Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk van Atelier NL, mensen die al tien jaar midden in het werkveld staan. De ontwerpers lopen met hun zuivere, integere manier van werken voorop in alles wat ze doen. Hun unieke methodiek mag inmiddels worden beschouwd als maatstaf voor het doen van onderzoek in design.

Lees ook: Blog – Dutch Design Week 2016: aaibare lampen en zorgeloze planten

Met de benoeming van Marcus Fairs ten slotte, oprichter en hoofdredacteur van online magazine Dezeen, krijgt de week nog meer verdieping en impact. De journalist en designcriticus staat bekend als begenadigd debater. Als geen ander weet hij de ontwikkelingen in design wereldwijd onder de aandacht te brengen en Dutch design daarbij vanuit een internationaal perspectief te beoordelen.

Dutch Design Week

De 16de DDW vindt plaats van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober in Eindhoven (Nederland). De organisatie verwacht dit jaar 2500 deelnemers, die verspreid over 100 locaties werk en concepten presenteren. In september is het complete programma bekend.

Reageer op dit artikel